B
Barry29
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Cześć, mam problem z zaległym wynagrodzeniem. Miałem podpisaną umowę zlecenie na działania marketingowe dla firmy produkującej sprzęt elektroniczny. Umowa była podpisana z agencją, która za ten marketing odpowiadała(umowa od 31.12.2022 do 30.12.2023). Do marca wszystko było ok, rozliczenie godzin i premii od sprzedaży otrzymywałem na maila. Zazwyczaj po ok. 2 tygodniach otrzymywałem wypłatę na konto. Od kwietnia nie otrzymałem wypłaty na konto(mimo otrzymywania rozliczeń na maila), a z początkiem lipca dostałem maila że owa agencja kończy współpracę. Otrzymałem w ostatnim mailu rozliczenie czerwca i zostałem poinformowany że zaległe wynagrodzenie(za kwiecień, maj i czerwiec włącznie) będą wysyłane przelewem po 15 lipca. Do dzisiaj nie otrzymałem wynagrodzenia, a Pani Prezes agencji nie odbiera telefonu i nie odpowiada na maile. Firma dla której działania marketingowe zostały wykonane w mailu poinformowała nas(ponieważ w całej Polsce było nas zatrudnionych ok. 40osób) że uregulowała wszystkie płatności na rzecz agencji. Agencją jest Sp.z.o.o z kapitałem zakładowym 5tys zł. Pieniądze, które są mi dłużni to 3490zł. Co w takim wypadku mogę zrobić, oraz Co jeśli przykładowo spółka ogłosi/ogłosiła upadłość?