Brak wypłaty odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku Paawciu1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paawciu1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam szukam pomocy w czerwcu doznałem wypadku skończyło się pobytem w szpitalu i operacją lewego barku zostały wstawione drutu czeka mnie druga operacja i kolejny pobyt w szpitalu a ubezpieczyciel odmówił mi wypłaty odszkodowania z powodu iż w dniu wypadku byłem pod wpływem alkoholu czy jest szansa abym się odwołał o decyzji ubezpieczyciela

A był Pan rzeczywiście pod wpływem alkoholu ? Jeśli tak to chyba nici z odszkodowania. Nie wiem jakie też tam miał Pan warunki.

Jeżeli w OWU ubezpieczyciela jest punkt mówiący o tym że bycie od wpływem alkoholu wyklucza dostanie odszkodowania to niestety nic z tym już nie zrobisz. Odwołanie nic nie da. Kto stwierdził że byłeś pod wpływem alkoholu?

Ostatnia edycja:
Stwierdzono to na SOR w szpitalu ale znajomy miał podobną sytłacje i po odwołaniu dostał odszkodowanie

Każdy przypadek jest inny. Może inny poziom alko był, albo było bez wpływu na nw u tego drugiego

Miał podobną sytuację czy taką samą? Czyli takie samo ubezpieczenie, podobna kontuzja, też alkohol stwierdzone na SOR.
Jaki masz rodzaj ubezpieczenia a jaki miał kolega?

To jest to samo ubezpieczenie grupowe tylko on w pracy a ja w drodze z pracy do domu

Zatem okoliczności wypadku były różne. Może u niego alko było bez wpływu na nw (albo miał go śladowe ilości)

Powrót