Brak Wypłaty wynagrodzenia.

• Autor wątku Autor wątku rocky1606
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rocky1606

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
........

Ostatnia edycja:
Zgłoś się do Państwowej Inspekcji Pracy, pomogą napisać Ci pozew o zapłatę wynagrodzenia i skontrolują pracodawcę.

Witam mam pytanie. Pracowałam w Bad Mergentheim. Pracodawca nie wypłacił mi wynagrodzenia,wypowiedział ustnie umowę o pracę,nie dostałam świadectwa pracy ani nie zachował okresu wypowiedzenia. Chcę go pozwać do sądu pracy,ale nie wiem pod, który sąd podlega to miasto. Bardzo prosze o pomoc.

Witam potrzebuję pomocy. Pracowałam w Bad Mergentheim i zostałam oszukana przez pracodawcę. Nie dostałam wynagrodzenia, umowy o pracę,wypowiedzenie z pracy było ustne. Pracowałam tam tylko trzy tygodnie aczkolwiek praca miała być na stałe.Pierwsze pół roku miało być okresem próbnym. Po tym jak oszukał moją koleżankę, która tam tez pracowała trzy tygodnie bo jej podziękował za pracę a potem żałował, że ją zwolnił Ja wypowiedziałam mu umowę z ostatnim dniem miesiąca z zachowaniem dwu tygodniowego okresu. Pracodawca postąpił ze mną tak samo jak z moją koleżanką i 27.04.2017r podziękował mi za pracę. Czy w związku z tak krótkim okresem pracy mogę pozwać pracodawcę do Sądu Pracy? Jeżeli tak to pod , który Sąd podlega to miasto.

Ag_Maz napisał:
Zgłoś się do Państwowej Inspekcji Pracy, pomogą napisać Ci pozew o zapłatę wynagrodzenia i skontrolują pracodawcę.

To była praca w Niemczech.

Dziękuję bardzo za informację. Pozdrawiam serdecznie

Przeniosłam wątek do właściwego działu.

Powrót