J
JacekDE
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Zwracam się do Państwa z prośbą o zapoznanie się z moim problemem. W lutym tego roku, zostałem zatrudniony w Niemieckiej firmie w Niemczech, pakującej kartony, która później były wysyłane do Chin. W owej firmie mieliśmy kierownictwo Polskie a szefostwo to Chińczyk, które wobec pracowników nie posiadało żadnego szacunku, poniewierano nami, rzucano non stop w naszą stronę łacinę kuchenną, oraz wychodzenie z założenia ,że jak już pracujemy w ten firmie, to powinniśmy się czuć jakbyśmy chwycili Pana Boga za nogi. Teksty w stylu, "ku....., zapier...... tu, co Ty kuu robisz" były na porządku dziennym. Cala sielana trwała ponad pół roku, aż powiedziałem dość,gdyż mój stan psychiczny jest katastrofą. Wziąłem dwa dni wolnego i zjechałem do Polski by odpocząć. Ciągle się głowiłem jak ten problem rozwiązać. Odwiedziłem Psychiatrę, który po wysłuchaniu wszystkiego stwierdził moją niemożliwość do pracy. Pracodawcy wysłałem FAX-em kopie Zwolnienia, oraz Poleconym listem oryginał.To miało zajście dnia 9.9.2015. Do dnia dzisiejszego mam zwolnienie lekarskie, lecz niestety pracodawca nie wysłał wynagrodzenia. Na wysłanie którego ma czas do 15-stego każdego miesiąca. Moje pytanie, brzmi. Czy można coś w tym kierunku zrobić?
Pozdrawiam
Pozdrawiam