Brak zasięgu

• Autor wątku Autor wątku RafalQ2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RafalQ2

Użytkownik
Odpowiedzi
68
Witam, proszę o poradę. Mam umowę z pewnym operatorem, podpisaną na początku lipca. Od samego początku nie mam zasięgu po prostu zero, w miejscowości w której mieszkam. Od początku prowadzę konwersację mailową z ich działem technicznym. Dopiero dziś otrzymałem odpowiedź, że sprawdzili nadajniki, i że wszystko jest ok, nie było żadnych zgłoszeń z okolicy i w ogóle jest cacy. Moje pytanie jest takie. Jakie mam możliwości zerwania umowy, bez płacenia kary? Dodam, iż jest to umowa na abonament na dwa lata z telefonem. Cały czas płacę za usługi, ale mogę je wykorzystywać tylko w miejscu pracy, w domu pozostaję odcięty od świata. Moim zdaniem operator nie jest mi w stanie świadczyć usług na które została zawarta umowa. Czy ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć co zrobić z tym fantem?

Operator gwarantował Ci działanie usługi w miejscu zamieszkania?
Może to nie wina operatora ale niesprawności urządzenia, którego używasz.

Sprawdzałem kartę na kilku urządzeniach, dodatkowo gdy odwiedza mnie ktoś kto ma telefon w tej sieci, to również nie ma zasięgu

nie wiem jak na nie odpowiedzieć, zawarł umowę na świadczenie usług, ale na pewno nie ma w niej mowy o określonej lokalizacji

Zatem nie można powiedzieć, że operator nie wywiązuje się z umowy.

Na jego stronie, jest zaznaczony obszar mojej miejscowości, z którego wynika, że zasięg jest. Nie ma więc możliwości rozwiązania tej umowy za porozumieniem stron?

Za porozumieniem zawsze można. Nie liczyłbym na to.

miałeś na sprawdzenie i odstąpienie 14 dni
teraz jesteś przegrany

Powrót