Brakujące meble w zamówieniu Black Red White

• Autor wątku Autor wątku majlo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majlo

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam!
Chciałbym się zwrócić z taką sprawą.
Zamówiłem meble kuchenne w Black Red White. Po przywiezieniu mebli i ich złożeniu okazało się, że brakuje dwóch szafek. Niestety, brakuje ich względem tego, co ustalałem z konsultantką. Mówiąc jaśniej, przy stole ustaliliśmy ile i jakie szafki potrzebuję, pani wklepała to do komputera, podała cenę, którą ja zaakceptowałem i potwierdziłem zamówienie mebli. Sprawa wygląda tak, że przy wklepywaniu zamówienia, pani nie uwzględniła właśnie tych dwóch brakujących szafek (nie wiem, tylko czy umyślnie, czy się pomyliła, ale nie jest to chyba aż tak istotne dla sprawy?), czyli zapłaciłem za co innego niż de facto ustaliliśmy, ale zamówienie formalnie się zgadza. Zgłosiłem to w sklepie, ale oczywiście oni nie poczuwają się do winy. Czy mam tu jakieś pole manewru?
P.S. Czy zwrot tego towaru w ciągu 14 dni jest możliwy, jeśli meble już zostały złożone?

Ostatnia edycja:
Niestety, nie mogę ich dokupić.
Co mogę zrobić w tym przypadku? Czy reklamacja jest jedyną drogą?

Dlaczego uważasz, że słusznie i skąd ta pewność, że zostanie odrzucona?

Bo to co dostałeś zgadza sie z zamowieniem, ktore podpisałeś i opłaciłeś.

I niezgodne z tym, co ustaliłem z konsultantką... (?)

Hmm, a co z kartką, na której są pozaznaczane, jakie szafki miały być i ich liczba? Czy to może coś pomóc?

Czyli co...

zamówiłeś 10 szafek a przyszło powiedzmy 8 paczek (1 paka = 1 szafka) i 2 paczek nie było?

Czy powiedzmy...przeszło 30 paczek...a powinno przyjść powiedzmy 36?

Zależy jak to było pakowane, ile paczek dostales/miales dostac.

To znaczy to nie jest tak, że jedna szafka jest pakowana w jedną paczkę. Składasz zamówienie z pomocą konsultantki zaznaczając w katalogu jakie szafki chcesz i ile. Następnie ona to wprowadza do systemu i zamówienie przygotowane jest do wysyłki, a to jak oni pakują, to już chyba nie ma zasady. Ja np. na łączną liczbę 10 szafek (tych, które przyszły) + blat i cokół miałem 37 paczek. Moim błędem było, że zamówienia (to co mi wydrukowała) drobiazgowo nie sprawdziłem z tym, co żeśmy ustalili w rozmowie i zaznaczyli w tym katalogu. Aczkolwiek z drugiej strony takie zamówienie to jeden wielki misz masz różnych symboli i liczb, których ja jako laik nie muszę chyba ogarniać i po to jest sprzedawca w sklepie, któremu klient ufa, że zrobi tak jak powinno być.

Powrót