R
rob9
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
witam,w 1999 roku dałem się namówić na kredyt dla kogoś(młody i głupi) oczywiście jak to w życiu bywa ten ktoś nie spłacał.Spłaciłem ale nie wszystkie(było ich kilka) nie miałem już możliwości.Przez parę lat był spokój ,pierwsze zajęcie do pracy przyszło w 2007 r.,zarabiałem najniższą krajową więc po czterech latach tj. w 2011 komornik umorzył egzekucję.Do dzisiejszego dnia nic w tej sprawie się nie dzieje,w najbliższym czasie mam możliwość zmienić pracę z większym dochodem .Moje pytanie brzmi czy jak bank w tym lub przyszłym roku przypomni sobie o mnie i ponownie skieruje do komornika,czy to jest przedawnione? jaka jest możliwość obrony? .Na zajęciu widniało:
Postanowienie Sądu Rejonowego z dnia 26 05 2000r sygnatura akt XV CO,zaopatrzony w klauzulę wykonalności
BTE z dnia 08 03 2000,zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia 01 06 2000r.
Czytam forum i mam mętlik w głowie jakiego okresu przedawnienia od umorzenia egzekucji komorniczej dotyczy ten zapis.
proszę o opinię i pomoc.
Postanowienie Sądu Rejonowego z dnia 26 05 2000r sygnatura akt XV CO,zaopatrzony w klauzulę wykonalności
BTE z dnia 08 03 2000,zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia 01 06 2000r.
Czytam forum i mam mętlik w głowie jakiego okresu przedawnienia od umorzenia egzekucji komorniczej dotyczy ten zapis.
proszę o opinię i pomoc.