Budynek gminny- konflikt mediów

• Autor wątku Autor wątku rmpakos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rmpakos

Witam,
piszę ponieważ uważam że "coś" mi się należy od zarządcy budynku w którym mieszkam.
Parę faktów:

1/ Mieszkam w budynku dwurodzinnym wynajmowanym od ADM a właścicielem ziemi jest gmina

2/ Media pobieramy jak i oddajemy wieloklatkowcowi /wspólnota/ obok co stanowi duży konflikt ponieważ jesteśmy osadzeni niżej w ziemi. 3-4 razy w ciągu 14 dni cofają się zanieczyszczenia do naszej piwnicy.Piwnica nie ma wentylacji i jest tam grzyb, brud ,syf i takie tam ładne widoki.

3/ zalało nam kilka nart, butów, choinki szkoda :) itp.

4/ wody ciepłej i gazu też nie mamy - za to boiler , płytę grzewczą ale to nie przeszkoda

5/ ogrzewanie miejskie /alle oczywiście podłączenia od wielkoklatkowca- co było w zeszłym roku szokiem bo dopłata dla naszego budynku wyniosła wg/wyliczeń ADM ok.1,800pln.
Jak przedstawiono nam równanie wyliczeń kosztów energii cieplnej to:

100% dostawa ciepła do wieloklatkowca- wpływy do dosawcy
70% zużycie wieloklatkowca
30% my. a gdzie ubytki itp?

Normalnie szlag trafia jak słyszę w słuchawce:"nic nie poradzę przecież was jest dwoje lokatorów" i dlatego jeśli ma ktoś pomysł jak dochodzić swojego bo przecież tylko sztuka lokatorów się liczy proszę o poradę co do pism jakimi mam męczyć ADM lub gminę oraz linki czy paragrafy jakieś?
Cenne jest też zdanie czy może dać sobie spokój z nimi bo się nie wygra.:beer:

Koszt podłączenia wody to ok.200,000pln.+ prąd itd.
ah..dach nam zrobili podobno "przez pomyłkę" może teraz też ktoś ma pomysł jak ich zmylić? :D

Widzę że forumowicze nie znają odpowiedzi na to zagadnienie. Proszę zatem administratora o zamknięcie posta lub usunięcie.Mam nadzieję że w przyszłości z wiedzy forumowiczów będzie można korzystać w pełni. Uczcie się pilnie.

proszę wykupić mieszkanie

dać się wybrać na zarządcę

potem - wykonać wszystkie możliwe remonty

albo - wypowiedzieć umowę najmu i poszukać sobie innego mieszkania

Powrót