burmistrz nie wskazał osób winnych na niezałatwienie sprawy w terminie

• Autor wątku Autor wątku kuter123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kuter123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
SKO w dniu 30.03.2009r. nakazało burmistrzowi wskazać osoby winne na niezałatwienie sprawy w terminnie do dnia dzisiejszego tzn.17.06.2009r. tego nie zrobił i sądze że nie nie ma zamiaru, czuje sie nadal bezkarny i panem swego podwórka.
Jak go zmusic aby jednak wskazał tych winnych, gdzie można go dalej zaskarżyć nie rezpektuje poleceń organu nadrzędnego?.proszę o pomoc i podpowiedz.

sprawa sie znalazła w SKO w wyniku mojego zażalenia które złożyłem do SKO w dniu 30.03.2009r. aby SKO nakazało Burmistrzowi wskazać winnych za niezalatwienie sprawy w terminie, wyznaczyć dodatkowy termin roztrzygnięcia sprawy. moje zażalenie w całości zostało uwzględnione wyznaczyło termin 30 dni , chce tu dodać że sprawa dotyczy wnisku o wydanie warunków zabudowy który złożyłem 17.07.2007r. sprawa już trwa 2 lata gdzie ustawowy termin to max 2 mce. Burmistrz sprawe olewa a ja nic nie moge zrobić na swojej działce zaznaczam że to są jego osobiste działania wobec mojej osoby robi wszystko żebym tam nic nie zrobił nadmieniam że już było 5 orzeczeń SKO które wszystkie decyzje burmistrza były uchylane już sam nie wiem co mam robic to wszystko może trwać nieskończoność burmistrz tworzy swoje prawo a nieprzestrzega prawa stanowionego powszechnie obowiązującego

Proszę w takim razie złożyć skargę na bezczynność do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego za pośrednictwem burmistrza.

Powrót