Bus z towarem

• Autor wątku Autor wątku Armani85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Armani85

Stały bywalec
Odpowiedzi
773
Witam wiem juz wszystko na temat zajec komorniczych ale moje pytanie jest inne otoz mieszkam z mama w wynajetym domku na placu sa dwa samochody oba sa w pelni moje w zadnym stopniu nie dotyczna zadluzonej matki i nie jest ona w ich wladaniu bo nawet prawa jazdy niema i niema nic z nimi wspolnego gdy przyjedzie komornik ma prawo kazac mi otworzyc auta aby zobaczyc co w nich jest? mam tam swoj wlasny towar a nie chce zeby przypadkiem komornik nie przypisal ich do rzeczy ktorymi mialaby wladac matka. i teraz nie wiem co zrobic czy nie otworzyc im czy w dniu przyjscia komornika wyjechac autem z towarem do sasiada.

Kolego ale mi chodzi o to jak to moze wygladac w praktyce czy moge sie spodziewac nakazu ze strony komornika aby przeszukal moje auto? ktore nie jest w zaden sposob zwiazane z dluznikiem.

Kolego praktyka jest różna. Jednemu komornikowi wystarczy oświadczenie o tym, że auto i "towar" są twoje. Drugi może potraktować auto na prakingu przed domem jako schowek zart. 814 kpc (słyszałem o bardzo podobnym przypadku) - zarządzić jego otwarcie i przeszukanie.

Pytałeś o radę - więc odpowiedziałem... Dla świętego spokoju przeparkuj auto

Powrót