Buty Badoxx MXC 6341

• Autor wątku Autor wątku Lok-smok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lok-smok

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam wszystkich
nieuznana reklamacja obuwia trekkingowego Bdoxx jak mogę się odwołać od nie uznanej mi reklamacji ?
Buty zakupione 14 02 13 czyli gwarancja do 14 02 15
Buty w stanie bdobrym minus
buty w 2013 były użytkowane max 2 miesiące-teraz 2014 wyciągnięte z szafy środek listopada początek grudnia pierwsze przymrozki użytkowane do 5 grudnia
Powód mojej reklamacji jest taki że w jednym bucie zapadła się całkowicie pieta w drugim dopiero zaczęła się zapadać i reklamacji mi nie uznano z czym się całkowicie nie zgadzam !
Jak mogę się odwołać ? bytu użytkowane dosłownie 4 miesiące przez te 19 miesięcy masakra 140 zł poszło

Reklamacja na podstawie gwarancji czy ustawowej niezgodności?

Pokaż zgłoszenie reklamacyjne i odpowiedź.

jeszcze nie odebrałem butów bo nie wiem czy jak odbiorę buty to wyjdzie że się zgadzam z opinią rzeczoznawcy

Ale zgłoszenie reklamacyjne chyba masz.
Przynajmniej się wyjaśni jaka była podstawa reklamacji i jakie są Twoje prawa w obecnej sytuacji.

Mam napisane w zgloszeniu zapadniete piety

Nie chodzi mi o powód ale o podstawę reklamacji.
Skoro nie podajesz danych niezbędnych, nie uzyskasz odpowiedzi.

EOT

Witam ponownie,
podstawą reklamacji jest niezgodność towaru z umową.
Odpowiedź rzeczoznawcy: "Deformacje następują w wyniku dostosowywania się wyrobu do indywidualnego sposobu użytkowania przez użytkownika".
Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? But się zdeformował - zresztą to określenie użyte właśnie przez rzeczoznawcę, a nie dostosował. Nie mam pięt olbrzyma żeby powodowały zapadanie się pięt. Materiał z jakiego zostały zrobione buty był wg mnie nieprawidłowy, a nie moje pięty:) Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam

Złożyłeś reklamację z tytułu niezgodności.
Nie ma to nic wspólnego z gwarancją.
Sprzedawca reklamację odrzucił.
Poza wieloma możliwościami, które nic nie gwarantują pozostaje spór przed sądem.

Nikt się mnie nie pytał czy to gwarancja czy niezgodność towaru z umową -sklep ma gotowy druk

Widać obuwie nie posiada gwarancji i niezgodność to jedyna droga.

złożyłem odwołanie się od decyzji rzeczoznawcy prosząc o ponowne rozpatrzenie mojej reklamacji - będę pisał jaką otrzymam odpowiedz od rzeczoznawcy

Lok-smok napisał:
złożyłem odwołanie

... na które sprzedawca nie musi odpowiadać. Złóż ponowną reklamację, ale warto do niej dołączyć korzystną opinię rzeczoznawcy obuwia (działają przy IIH)

Witam
dnia 09 01 2015 otrzymałem ponownie pismo że reklamacja została mi nie uznana po raz drugi więc udałem się dziś do rzecznika praw konsumenta i od dziś sprawę przejęła rzeczniczka na odpowiedz będziemy musieli poczekać aż 6-7 tygodni napiszę jak się potoczą sprawy mojego obuwia pozdrawiam

Witam
14 lutego zawiozłem po raz 3 buty do ponownej reklamacji do sklepu po interwencji pani rzecznik / czekam i czekam a tu bach telefon dzisiaj 23 02 2015 dryn dryn witam pana proszę przyjechać po zwrot gotówki za buty !!!! Reklamacja została uznana po interwencji Miejskiego Rzecznik Konsumenta !!! ludziska nie dajcie sobie wciskać bzdur co wypisują rzeczoznawcy !! jestem ciekaw dlaczego zmieniła zdanie ? pozdrawiam::evil:

Lok-smok napisał:
ludziska nie dajcie sobie wciskać bzdur co wypisują rzeczoznawcy !! jestem ciekaw dlaczego zmieniła zdanie ?

Gratulacje :) Z ciekawości: dostałeś nową, tym razem pozytywną, opinię sklepowego rzeczoznawcy? Tego samego? Czym różniła się od poprzedniej?

Właśnie nie dostałem żadnej opinii od pani rzeczoznawcy - po prostu dostałem zwrot gotówki:D -bo sam byłem ciekaw ważne że oddali kasę dziękuję Miejskiemu rzecznikowi no i całemu forum za pomoc :D

Powrót