Buty-podczas naprawy powstały plamy.

• Autor wątku Autor wątku yeeesss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yeeesss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam.Kupiłam (6.12.2015)botki Lasocki za 199zł,rozkleiły się pod koniec sezonu więc oddałam je do naprawy w ramach reklamacji.Rozkleiły przy obu piętach i przy jednej parze czubek buta.Dziś (02.04.2015)poszłam po odbiór.Butów zostały wysłane do ponownej reklamacji ponieważ sklejone zostały tylko pięty a czubek buta nie,ale TAKŻE z drugiego powodu - w czasie reklamacji powstały dość duże plamy w miejscach sklejania(takie 2cm /5cm)!!!!Oczywiście sprzedawca zaprzeczył iż wspomniane plamy powstały w czasie reklamacji,stwierdził że odbarwienia powstały w czasie użytkowania bądź wskutek złego zabezpieczania.Odpowiedziałam,że preparat ochronny był stosowany,i nawet na paragonie jest widoczny jego zakup,bo kupiłam go wraz z kupnem butów.Powiedziałam mu,że tych plam nie było,że ewidentnie powstały podczas naprawy,bo nawet są tylko w miejscach gdzie buty były sklejane.Dodałam,że mam w domu zdjęcia tych butów tuż przez naprawą i odbarwień tam nie widać!!To z wielkim fochem wpisał do ponownej reklamacji "odbarwienia"....jeszcze musiałam mu zwrócić uwagę,żeby dopisał "powstałe podczas naprawy",żeby zaraz mi nie powiedzieli,że plamy powstały podczas użytkowania.

I teraz pytanie: Jak mam się przygotować na odbiór tych butów????Bo dam sobie rękę uciąć,że czubek skleją a co do plam napiszą,że powstały z mojej winy!!!!!!!

Dzięki Bogu faktycznie mam zdjęcia tych butów jak wyglądały przed ich naprawą,,bo ostatnio tez miałam problem z butami,bo tak mi posklejali,że szkoda gadać.

Czy mam przygotować jakieś pismo typu "odstąpienie od umowy"?
Proszę poradźcie coś....

Mi sprzedawca dał tą samą kartkę reklamacyjną,tylko przekreślił i zmienił datę odbioru na 16.04.A oni zakończyli tą poprzednia reklamacje i wysłali nową z powodu pominięcia sklejenia przodu w bucie i z powodu przebarwień powstałych przy naprawie-i właśnie ja zwrociłam uwagę że ma dopisać "przy naprawie",bo mówię,że zaraz mi odrzucą reklamację,stwierdzając ze odbarwienia powstały przed naprawą

Głównie chodzi mi o to jak mam sie przygotować w sytuacji kiedy nie dadzą mi nowego obuwia bądź gotówki za nie,bo stwierdzą,że np.odbarwienia nie powstały z ich winy.Ja mam zdjęcia jak wyglądały tuż przed oddaniem ich do naprawy,więc na 100% mam rację,ale czy mam przygotować sobie jakieś pismo?
Jak mam się zachować w sytuacji kiedy zażądam zwrotu gotówki,a kierownik sklepu mi odmówi.

acha....w tej pierwszej reklamacji nie ma wzmianki o tym że podczas przyjęcia były widoczne plamy

Jeśli nie ma wzmianki, to znaczy, że plam nie było. Zdjęcia nie maja wartości - chyba, że były załącznikiem do złożonej reklamacji. Jakie było Twoje żądanie?

Powrót