buty z allegro

• Autor wątku Autor wątku bigden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bigden

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Moj problem polega na tym, iz ok. 3 miesiace temu zakupilem buty Nike na allegro od prywatnego wystawiajacego, czlowieka, ktory prawdopodobnie nie ma zadnego zajerestrowanego sklepu, ani firmy, ktora wiazal by z ta sprzedaza. Niedawno w butach pekla skora na zgieciu blisko podeszwy, a nosilem je do tej pory kilka razy, wiec uszkodzenie wynika z wady ukrytej. Buty byly sprzedawane jako nowe, nie uzywane. Napisalem mejla do sprzedajacego ze zdjeciem uszkodzenia i poprosilem o rozpatrzenie mojej reklamacji. Nic mi nie odpisano, po prostu zostalem zignorowany. Moje pytanie brzmi, czy mam w tej sytuacji jakiekolwiek prawo domagac sie zwrotu pieniedzy albo nowego towaru? w koncu sprzedajacy ponosi odpowiedzialnosc za produkty, ktorymi handluje i wciaz wystawia nowe aukcje, wiec niewatpliwie prowadzi handel, nie byla to jednorazowa transakcja. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

dlatego przy zakupie z allegro pyta sie czy maja jakas reklamacje i na jaki rodzaj uszkodzenia jezeli buty niemozna dac do reklamacji to wyraznie dany sprzedawca nieuznaje jej i ma do tego rawo. wiekszosci jest tak na allegro ze jak doataniesz dany towar uszkodzony to masz jakas liczbe dni ustalona od sprzedawcy do zwrotu

Powrót