Były mąż a duża ilość kłopotów

• Autor wątku Autor wątku asia.617
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia.617

Wita. Nie wiem czy w dobrym miejscu kieruje pytanie ale nie wiem dokładnie gdzie powinnam napisać. Moja znajoma ma pewien problem. Jest po rozwodzie gdzyrz jej były mąż znęcał się psychicznie i fizycznie nad dzieckiem i znajomą kiedy była w ciąży. Postanowiła się rozwieść w trosce o bezpieczeństwo swoje i dzieci. Myślała ze kłopoty się skończą ale się pomyliła. Zaraz po rozwodzie jej były mąż oświadczył ze nie będzie płacił alimentów bo jest niewypłacalny. A kredyty na mieszkanie i nowiutki samochód wziął. No to zwróciła się do komornika żeby ścigał z pensji byłego na dzieci. Oczywiście z płaceniem były problemy nawet jeśli siedział komornik. Do tego pracodawca zadzwonił do p. komornik za plecami znajomej i dogadali się bez jej wiedzy ze kasę dostanie z prawie 3 mc opóźnieniem i to jeszcze w dodatku nie cała(chodzi o odsetki)poprosiła o zmianę komornika to jej odmówiono ( podała dlaczego chce zmienić)powiedziano jej ze nikt się tego nie podejmie.Dodatkowo narobił długów na mieszkaniu tam gdzie kiedyś mieszkał(nie mają jeszcze podziału majątku i musi płacić połowę czynszu gdzie tego ogóle nie robi) Nagadał jakiś bzdur w spółdzielni mieszkaniowej i za jego długi ją ścigają. Dodatkowo jeśli tzw dogadają się w jakiejś sprawie to za chwile się całkowicie wypiera. Pomóżcie co biedna może zrobić w takiej sytuacji

Chodzi mi o to co może zrobić żeby były mąż nie robił jej więcej problemów w różnych instytucjach(czyli jak skutecznie unieszkodliwić jego wszystkie zamiary) oraz czy to jak postąpiła pani komornik jest zgodne z prawem. Jeśli nie gdzie może to zgłosić i poprosić o pomoc.

asia.617 napisał:
poprosiła o zmianę komornika to jej odmówiono
asia.617 napisał:
No to zwróciła się do komornika
Chyba komornika można sobie i wybrać i zmienić.Kto jej odmówił zmiany?
asia.617 napisał:
narobił długów na mieszkaniu tam gdzie kiedyś mieszkał(nie mają jeszcze podziału majątku i musi płacić połowę czynszu gdzie tego ogóle nie robi) Nagadał jakiś bzdur w spółdzielni mieszkaniowej i za jego długi ją ścigają.
http://forumprawne.org/komornik-pos...9-odpowiedzialnosc-za-dlugi-mieszkaniowe.html

Była w urzędzie komorniczym i prosiła o zmianę komornika. Pytanie też brzmi czy to co zrobiła pani komornik jest zgodne z prawem.

Ok. A co z faktem co zrobiła pani komornik za jej plecami? W ogóle co może jeszcze zrobić żeby wreście uwolnić sie od byłego męża oraz zeby wiecej nie miałą z nim żadnych kłopotów.

Powrót