Były mąz a kredyt

• Autor wątku Autor wątku kasie2222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasie2222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam, jestem już rozwódką, wyrok się uprawomocnił.problem tkwi w tym że mąż jakiś długów narobił tzn. wziął kredyt jeszcze za czasów małżeństwa ze mną. z tym że ten kredyt na 12000zł miał na swoim koncie i ja do tych pieniędzy dostępu nie miałam. przy podpisywaniu umowy musiałam pójść do banku coś podpisać, nie wiem co bo mąż dokumenty zabrał i schował a teraz już jestem z nim po rozwodzie.
Mam pytanie, czy może mnie jakaś firma windykacyjna ścigać za jego kredyt, mimo iż z nim nie jestem i mamy rozwód??

tak - skoro byłaś współkredytobiorcą albo poręczycielem to jak najbardziej można od ciebie dochodzić spłaty kredytu... i nie ważne czy miałaś do tych pieniędzy z kredytu dostęp czy nie...

ponadto bzdurne jest twierdzenie że nie wiesz co podpisywałaś....dziecko (żeby nie powiedzieć dosadniej) jesteś że podpisujesz w ciemno bo ktoś cię o to poprosił , a ty nawet nie czytasz co podpisujesz?

mój mąż, już jak napisałam były mąż, był tyranem i poszłam tam pod groźbą a żeby być poręczycielem to musiałabym dać zaświadczenie z pracy prawda??
a nie pracowałam w tamtym czasie.
nie życzę sobie żeby ktoś pisał o mnie dziecko.

kasie2222 napisał:
mój mąż, już jak napisałam były mąż, był tyranem i poszłam tam pod groźbą

czym Ci groził ? może zamiast do banku trzeba było zajść na policję ?

kasie2222 napisał:
a żeby być poręczycielem to musiałabym dać zaświadczenie z pracy prawda??
nieprawda

w końcu kiedyś wezwałam policję ale nie o tym mowa.
nie wiedziałam że żeby być poręczycielem to można być bezrobotnym, ale ok, dzięki.

Wystarczyło że podpisałaś oświadczenie o wysokości Twoich dochodów, jak poprzednik pisał taki podpis może mieć straszne konsekwencje i należy czytać co się podpisuje

Powrót