CASUS i komornik

• Autor wątku Autor wątku stonkabiedronka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stonkabiedronka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,
proszę o wyrozumiałość ponieważ jestem to nowa.
Moja sprawa przedstawia się następująco.

Byłam klientem Multimedia Polska w rożnych przyczyn jakie potoczyły się w moim życiu nie zapłaciłam im za 4 faktury na kwotę 88,72 z 09.2011(ostatnia należność), wypowiedzieli mi umowę i nałożyli do tego karę umowną 250,00 za nie oddanie jakiś sprzętów od tel i internetu. Rachunki tak sobie leżały i czekały na zapłatę. Wiecznie nie było na to pieniędzy aby zapłacić.
W końcu w styczniu 2013 roku zapłaciłam za dwie faktury, a potem w marcu kolejne dwie i karę umowną.
Nagle początkiem kwietnia otrzymuje pismo od komornika z Lublina, że zajmuje mi rachunek bankowy. Wcześniej nie miałam żadnego nakazu zapłaty ani innej informacji.
Zadzwoniłam do Multimedia i okazało się, żę oni sprzedali dług do CASUS w październiku 2012 - wiedz gdzie informacja dla mnie?????? Multimedia przekazały moje wpłaty do CASUS.
Nagle firma CASUS raczyła się obudzić i wykazała moją pierwszą wpłatę po ponad trzech miesiącach. Następnych już nie raczyli wykazać, komornik nic nie wiedział o drugiej kwocie.. Komornik ściągnął resztę pomniejszając o 44,36 i przekazał do CASUS.
Zamknął sprawę i uważa, że jest ok.
Moje pytanie jest następujące skoro firma windykacyjna pobrała ode mnie pieniądze i od komornika w związku z czym naraziła mnie na utratę 294,36 (przywłaszczonych nienależnie pieniędzy), jak mogę teraz odzyskać te pieniądze i od kogo.
Sprawa druga - to po zamknięciu sprawy komornik nie zdjął zajęcia z konta do dnia dzisiejszego.
Proszę o podpowiedź co teraz mam zrobić.

Tematów o FW jest wiele trzeba poczytać.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Gdyby udało mi się znaleźć to bym nie pisała. Skoro rafal_26 nie chcesz pomóc to po prostu nie zabieraj głosu. Nie wszyscy są takimi orłami jak Ty i nie wszyscy którzy szukają odpowiedzi na swoje problemy mają tak kolorowe życie jak twoje. Twoje uszczypliwe uwagi nie są na miejscu w bardo wielu postach, które przeczytałam.

musisz wystapić z żądaniem zwrotu, potem powództwem. a bank - pismo o zakończeniu post. egz.

można by też zrobić to taniej dla ciebie - obalić nakaz zapłaty, odzyskać wszystkie wpłaty a potem oddać to co się należy

stonkabiedronka napisał:
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Gdyby udało mi się znaleźć to bym nie pisała. Skoro rafal_26 nie chcesz pomóc to po prostu nie zabieraj głosu. Nie wszyscy są takimi orłami jak Ty i nie wszyscy którzy szukają odpowiedzi na swoje problemy mają tak kolorowe życie jak twoje. Twoje uszczypliwe uwagi nie są na miejscu w bardo wielu postach, które przeczytałam.
Szanowna Pani, chyba nie czytała pani tych co potrzeba.
@ jerry23 jak może obalić nakaz? Bardzo ciekawym

jak obalić nakaz? nie otrzymała nakazu, więc wszystko wskazuje na to, że podany był nieprawidłowy adres. w takim przypadku chyba resztę znasz

Znam, ale to nie odpowiedz. Mogę prosić o precyzję?

niedoręczony nakaz czyli termin do wniesienia sprzeciwu nie zaczął biec

stonkabiedronka napisał:

Mamy kilka tematów przyklejonych w dziale windykacja i trzeba się z nimi zapoznać.

Moje życie i jego kolorystyka, to moja sprawa, ale lenistwa nie zniese.

Skoro zadajesz pytania, nie czytając tematów doklejonych w dziale, znaczy że NIE szanujesz naszej pracy. Nie szanujesz nas, nie oczekuj, aby ktoś Ciebie głaskał.

Powrót