casus Janukowycza

• Autor wątku Autor wątku kforum
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kforum

kforum

Stały bywalec
Odpowiedzi
4 752
Jakie jest wasze zdanie na temat obecnego-byłego prezydenta Ukraińskiego Janukowycza ? Czy waszym zdaniem jest on nadal jedynym prawowitym prezydentem Ukrainy ?

moim zdaniem Ukraina nie ma prezydenta. Ma jedynie "p.o. prezydenta".

Ale co z Janukowyczem ? Kim on jest ? Moim zdaniem tylko on wybrany w demokratycznych wyborach póki co jest prezydentem bo Ukraińcom nawet nie chciało się przeprowadzić procedury impeachmentu.....:D

Wg mnie Janukowycz pomimo przeciwwskazań moralnych nadal pozostaje prezydentem. W zasadzie kwestia Janukowycza musi się rozbić o uznanie nowego rządu - zgodny z prawem czy nie? Moim zdaniem nie, ale trzeba by się jeszcze zagłębić w Ukraińskie przepisy konstytucyjne by to stwierdzić ze 100% pewnością.

"Zachód" Europy nie musiał nawet w ukraińskie procedury "wczytywać" się...im wystarczyło, że Majdan obrzucił koktajlami i kostką berkutowców i uznali i rząd i prezydenta....Patrze na to co się dzieje w związku z Ukrainą i nie wierzę w ogromną stronniczość Zachodu i krótkowzroczność ich polityki.....

chichot historii :) najbardziej praworządny w całym konflikcie jest Putin :)

Dokładnie Seb72, nie lubię Putina ale w tym przypadku niestety on ma rację .....

kforum napisał:
Dokładnie Seb72, nie lubię Putina ale w tym przypadku niestety on ma rację .....

Jak ostatnio powiedziałem to głośno to zostałem niemal zlinczowany. Cóż, ponoć jestem agentem Kremla ;]

Ja mam to samo ale wściekają się jak im mówię ile to petrorubli od Putina mam już przez to na koncie :D

Dodam, że pijany Chruszczow sprezentował Ukraińcom Krym.
I tak się stał Ukraiński, nie Tatarski, Turecki, Rosyjski. ale Ukraiński:D
Hipokryzja sięgająca zenitu. Pamiętamy Serbię (byłą Jugosławię) Kosowo - kolebka serbów. Jej państwowość? Twory administracyjne takie jak Bośnia Hercegowina, Macedonia, Czarnogóra. (też są zamieszki we wszystkich tych tworach)
Janukowycz to satrapa-atrapa, niezły "chachmęt" ale ci inni typu Tymoszenko, przywódca Swobody, czy obecny premier daleko od niego nie odstają.
Również twierdze, że w tym konflikcie Putin ma podstawy by twierdzić, że to pucz i rozdawać karty.
Zachód odpuści. Zbyt dużo gospodarczo straci, pozwoli na więcej, niż nam się wydaje.
Ukraina miała swoje szanse - przebalowała. I co jest faktem istnieją kręgi które nas nie lubią.....i nie polubią. Wkurzają mnie Ci nasi od lewej do prawej....

mam Ukrainę daleko gdzieś - ale obawiam się że Rosja ośmielona nieaktywnością zachodu wyciągnie łapy po Mołdowę lub Litwę, a wtedy my będziemy następni w kolejce

To akurat jak dla mnie jest czysta propaganda....Porównywanie Putina do Hitlera jest moim zdaniem naprawdę rozkręcaniem histerii....Histerię tę rozkręcają własnie nasz media tymczasem jak powiedział Putin skoro na Ukrainie dokonała sie rewolucja on zabiera z tego kraju to co jego zdaniem należy do Rosji. Może jeszcze prorosyjska część Ukrainy będzie buntowała się przeciwko rewolucjonistom z Majdanu ale nic więcej raczej dziać się nie będzie. No chyba że nasi dzielni politycy jak Sikorski, Tusk i Komorowski będą nadal prosili się o wojnę. :D

Jeśli jemu się wydaje, że coś należy do Rosji (pomijam ten temat) i zamierza wkroczyć z wojskiem, to oficjalnie wkracza z wojskiem, a nie odstawia cyrk z "przebierańcami". To jest podstawowa kwestia która mnie irytuje w tym temacie, powiem więcej - wysyłanie wojsk w uniformach bez żadnych emblematów czy barw narodowych to skandal.

Racja FreeG ! Panie Putin - żądamy aby pańscy żołnierze założyli emblematy i wtedy może pan zajmować nawet całą Europę ! Jeśli pan tego nie zrobi to zagrozimy panu kolejnymi sankcjami np nasz prezydent zwoła kolejną konferencję prasową tym razem na tle harcerzyków ! :D
Póki co histeria w mediach trwa a Putin robi swoje do czego ma pełne prawo !!!!!!:D

Wiem, ważne że ty wszystko "andystend" bo ja w odróżnieniu do ciebie "wsjo poniała" :D
Mam tylko nadzieję, że wygra ten, po stronie którego stoi prawo wbrew totalnie ogłupiającej wszechobecnej propagandzie ;)

Problem w tym, że zamiast rozmawiać rzeczowo nie możesz się oprzeć ciągłej pokusie trollingu :) Tylko w jakim celu?

A w jakim celu ty mi odpowiadasz ? :D

Wspomnę tylko nawiasem, że -o zgrozo- zdanie na temat zachowania mediów oraz dalszych losów Ukrainy mam, zdaje się, podobne do Twoich, co zapewne wprawi Cię w małe zakłopotanie, bo jak tu teraz skontrować pozostając mimo wszystko na przekór....

Przyczepić się do sprawy nieistotnej? Odejść od tematu? Rzucić słabą ironią? Odwrócić kota ogonem? Umieścić dwie emotki, czy tylko jedną? :)

Jak widać na przykładzie, wystarczyła moja jedna opinia o skandalu, jakim jest wysyłanie nieoznaczonych żołnierzy, byś zaczęła z Tobie tylko znanych przyczyn piać "Putin, zajmuj całą Europę!". Pełna profeska.

kforum napisał:
Mam tylko nadzieję, że wygra ten, po stronie którego stoi prawo
A po której stronie stoi prawo?

kforum napisał:
Putin robi swoje do czego ma pełne prawo !!!!!!
Bzdura. Proszę zaprzestać tej dyskusji, bo ja skorzystam z uprawnień admina tego forum, a mam do tego pełne prawo.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót