CASUS windykacja

• Autor wątku Autor wątku dahnowicz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dahnowicz

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Witam dziś otrzymałam pismo z casus finanse wezwanie do zapłaty list zwykły informują że nabyli dług który na mocy cesji wierzytelności z dnia 19-12-2014 nabyli wierzytelność od credit agricole dawniej lukas otoż dług jest z 20-11-2007 piszą że proszą o kontakt moje pytanie po jakim czasie przedawnia się taki dług dodam że bank przez tyle lat się wogóle nieodzywał wiem morze ktoś powie że chcem się wymigać od spłaty nie to niechodzi o to.jezeli morze mi ktoś odpowiedzieć bardzo proszę i będę wdzięczna pozdrawiam

Jeżeli nigdy nie był wydany nakaz zapłaty (sąd) to jest przedawniony.

oliemi napisał:
Jeżeli nigdy nie był wydany nakaz zapłaty (sąd) to jest przedawniony.
Pozwolę sobie nie zgodzić się. Zbyt płytko ujęłaś temat.
Czy przedawnione, to za mało danych jest by to jednoznacznie ocenić.

Co się konkretnie działo przez ten czas w sprawie?

dahnowicz napisał:
Witam dziś otrzymałam pismo z casus finanse wezwanie do zapłaty list zwykły informują że nabyli dług który na mocy cesji wierzytelności z dnia 19-12-2014 nabyli wierzytelność od credit agricole dawniej lukas otoż dług jest z 20-11-2007 piszą że proszą o kontakt moje pytanie po jakim czasie przedawnia się taki dług dodam że bank przez tyle lat się wogóle nieodzywał wiem morze ktoś powie że chcem się wymigać od spłaty nie to niechodzi o to.jezeli morze mi ktoś odpowiedzieć bardzo proszę i będę wdzięczna pozdrawiam

Za mało informacji podalaś.
Czy bank nie wystawił Bankowego tytułu Egzekucyjnego?
Czy bank nigdy nie oddał sprawy do komornika?

Czy odbierałaś wszystkie pisma ? A może zmieniłaś w tym czasie adres zamieszkania?

Wielu prosi o pomoc ale podaje tylko bank sprzedał wierzytelność a reszty się domyślcie.

Witam Nic mi nie wiadomo zeby bayla jakas sprawa czy bankowy tytul egzekucyjny od komornika w tej sprawie Nic niebylo
Miejsca zamieszkania niezmienial odbieram wszystkie listy nawet awizowane

dahnowicz napisał:
Witam Nic mi nie wiadomo zeby bayla jakas sprawa czy bankowy tytul egzekucyjny od komornika w tej sprawie Nic niebylo
Miejsca zamieszkania niezmienial odbieram wszystkie listy nawet awizowane

Nie komornik wystawia BTE tylko bank. Komornik prowadzi egzekucje na podstawie BTE i nakazu zapłaty.

Czy bank wypowiedział umowę ? I kiedy to było.

Jeżeli jesteś pewna że nie było komornika, to dług przedawniony.

dahnowicz napisał:
wiem morze ktoś powie że chcem się wymigać od spłaty nie to niechodzi o to.

To skoro to nie chodzi o wymiganie się od spłaty, to wniosek jest jeden - chcesz oddać pieniądze, więc pytanie o przedawnienie po co zadawane? W spłacie Ci nikt z nas nie pomoże...

Haśko90 napisał:
To skoro to nie chodzi o wymiganie się od spłaty,
Podniesienie zarzutu przedawnienia to przysługujące prawo, więc jak można mówić o wymigiwaniu się?

Powrót