cenega - ocenzurowana wersja gry

• Autor wątku Autor wątku matematyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matematyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Zakupiłem niedawno grę Bioshock w serii Kolekcja Klasyki, której dystrybutorem w Polsce jest firma Cenega. Z informacji w internecie udało mi się dowiedzieć iż gra występuje w dwóch wersjach ocenzurowanej oraz nie. Cenega sprzedaje grę w obu wersjach (podobnież również w tych samych edycjach gry pojawiają się różne wersje). Na opakowaniu brak informacji o tym która wersja gry - ocenzurowana czy nie - znajduje się wewnątrz.

Z jednej strony jest to niedoinformowanie kupującego z drugiej zaś ciężko stwierdzić jakoby produkt był niezgodny z opisem jako że nie obiecują iż będzie to ta a nie inna wersja.

Jeżli zakupiełm grę nieświadom tego iż występuje ona w dwóch wersjach a wersja którą otrzymałem nie spełnia moich oczekiwań mogę domagać się czegoś od dystrubutora/sprzedawcy?

Jeśli przez internet to masz 10 dni na zwrot.
Jaku że tu chodzi o oprogramowanie to opakowanie musi być nie naruszone.

dominus31 napisał:
Jeśli przez internet to masz 10 dni na zwrot.
Jaku że tu chodzi o oprogramowanie to opakowanie musi być nie naruszone.

wartosc towaru musi tez przekroczyć 10 Euro

Chodziło mi raczej o kwestę związaną z brakiem informacji na opakowaniu. Więc nie można stwierdzić co jest opakowanie ma pozostać nienaruszone.

Proszę nie mylić "nienaruszenia" opakowania z jego otwarciem w celu sprawdzenia zawartości - można to jak najbardziej zrobić.
Chyba, że pudełko gry jest zrobione w jakiś osobliwy sposób, który powoduje, iż ulega zniszczeniu/uszkodzeniu podczas otwarcia - ale to raczej jakieś kuriozum by było.

Ripper napisał:
Proszę nie mylić "nienaruszenia" opakowania z jego otwarciem w celu sprawdzenia zawartości - można to jak najbardziej zrobić.
Chyba, że pudełko gry jest zrobione w jakiś osobliwy sposób, który powoduje, iż ulega zniszczeniu/uszkodzeniu podczas otwarcia - ale to raczej jakieś kuriozum by było.

Gry są w standardowych dvd boxach,ale zafoliowanych,więc nie zrobisz by wyglądała jak zwykła.

Powrót