N
nowyużytkownik123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, otrzymałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Pozew został wniesiony przez Kancelarię Medius S.A, która 29 grudnia 2015 roku zawarła umowę przelewu wierzytelności z firmą Kreditech Polska Sp. z o.o., u której to zaciągnęłam pożyczkę. Całą kwotę pożyczki wraz z odsetkami spłaciłam 26.05.2016 r. na numer konta firmy Kreditech Polska Sp. z o.o., od której zaciągnęłam pożyczkę. W uzasadnieniu pozwu istnieje między innymi zapis: ' Pozwany dokonał wpłat na rachunek Cedenta w łącznej kwocie 0zł ', co nie jest prawdą, ponieważ na rzecz Cedenta dokonałam wpłaty całego zobowiązania. Dodam jeszcze, że otrzymuję od Kancelarii Medius S.A. maile o treści: Działając imieniem Kancelaria Medius S.A. zawiadamiamy, że na podstawie cesji wierzytelności z dnia 29 grudnia 2015 roku przysługujące Kreditech Polska Sp. z o.o. należności w łącznej kwocie 1065,17 zł, zostały przeniesione na rzecz Kancelaria Medius S.A. Wzywamy do niezwłocznego dokonania wpłaty kwoty 218,84 !!! wraz z umownymi odsetkami liczonymi na dzień zapłaty. Wskazaną kwotę należy wpłacić na rachunek... " Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Wnieść sprzeciw do sądu? Jak powinien wyglądać taki sprzeciw?