B
beowulf
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Mam problem z następującą sytuacją: Rolnik ryczałtowy ma otrzymać w najbliższym czasie dopłaty z Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Do otrzymania tych dopłat -notarialnie -pełnomocnictwo , upoważnił osobę fizyczną. Osoba fizyczna niezwłocznie po otrzymaniu środków pieniężnych ma przekazać je osobie prawnej, wobec której uprawniony do dopłat rolnik ma zadłużenie przeterminowane.
Niestety, nie jest możliwe zapiasanie dopłaty przez RR na firmę wobec której ma długi, dlatego też musi wystąpić ten powyższy pośrednik. Moje pytanie dotyczy drugiej części owej sytuacji: czy przekazanie środków pieniężnych przez pośrednika na rzecz firmy za Rolnika winno mieć formę cesji praw bądz innego dokumentu.Proszę o pomoc. Uśmiech [/lista]
Niestety, nie jest możliwe zapiasanie dopłaty przez RR na firmę wobec której ma długi, dlatego też musi wystąpić ten powyższy pośrednik. Moje pytanie dotyczy drugiej części owej sytuacji: czy przekazanie środków pieniężnych przez pośrednika na rzecz firmy za Rolnika winno mieć formę cesji praw bądz innego dokumentu.Proszę o pomoc. Uśmiech [/lista]