Chcę odzyskać prawo jazdy czy to możliwe ?

• Autor wątku Autor wątku Rafaello30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rafaello30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam jestem nowy na forum. Mam 26 lat jestem żonaty i mam córkę i dużo bałaganu za sobą a mianowicie, mając 22 lata stracilem prawo jazdy jadąc pod wplywem alkoholu, zabrali mi prawko na 3 lata i łączna kwota pieniężna do zapłaty 1500 zł. Po upływie 2 laty bez prawa jazdy ponownie mnie złapali miałem około 2 promili już dokładnie nie pamiętam dostałem zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych na 10 lat 1 rok w zawieszeniu na 3 i łączna kwota do zaplaty 2500 zł. Po uplywie około 6 miesięcy oddałem się dobrowolnie do szpitala dla osób uzależnionych od alkoholu. Już prawie rok jak nie spożywam pod żadną postacią alkoholu z czego się bardzo cieszę. Inny pogląd na życie inne myślenie inny świat. Zalożyłem działalność gospodarcza razem z żoną prawo jazdy co się okazuje jest bardzo potrzebne i niezbędne.

Czy jest jakaś szansa na skrócenie wyroku.
Czy jest ktoś kto zainteresował by się moim przypadkiem i by mi pomógł.

Nadmieniam że, 2 lata mineły od drugiego wyroku i wszystkie zobowiązania pieniężne są uregulowane.

Gorąco Pozdrawiam Rafaello30

przepraszam ale nie znam sie na prawie ale mam takie pytanie...A jak to zrobiles ze nie odwiesili ci pierwszego wyroku i nie poszedles do wiezienia bo jestem w podobnej sytuacji..pozdrawiam!?

za pierwszym razem zabrali mi tylko prawo jazdy na 3 lata po drugim wybryku dostałem zawiasy a teraz jak by mnie złapali to mogli by mi odwiesić

Zakazu prowadzenia pojazdów orzeczonego za czyn popełniony w stanie nietrzeźwości Sąd nie ma prawa skrócić. Teoretycznie Prezydent RP może zastosować prawo łaski, ale w takie sytuacji to raczej chyba tylko teoretycznie.

Powrót