CHcem sam płacic alimenty bez komornika

• Autor wątku Autor wątku piotrek-m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrek-m

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
mam komornika a dostalem umowe na stale niewiem co mam robic scionga mi tyle rze nie jiestem wstanie opłacic stancji a bez tego nie bende mug pracowac w tej firmie:1 chcialbym sie dowiedziec co moge zrobic rzeby sciongal mi mniej piniędzy.2 czy moge sam płacic alimenty i spłacac zadłurzenie

Jezeli wierzycielka sama nie zawiesi egzekucjii komorniczej to jedynym wyjsciem jest wystapic do sadu z wnioskiem takim ,ale wtedy trzeba wpacic polroczna wysokosc alimentow jako zabezpieczenie.
I na przyszlosc trzeba placic regularnie alimenty to nie bedzie komornika,no chyba ze jeszcze nie splaciles zadluzenia???
----------------------------------------------------------
P.S Tylko do sadu nie pisz z takimi bledami jak tu!!!

[cytat="piotrek-m"]mam komornika a dostalem umowe na stale niewiem co mam robic scionga mi tyle rze nie jestem wstanie opłacic stancji a bez tego nie bende mug pracowac w tej firmie:1 chcialbym sie dowiedziec co moge zrobic rzeby sciongal mi mniej pieniędzy.2 czy moge sam płacic alimenty i spłacac zadłurzenie[/cytat] :wow:

Podpisujecie Państwo ugodę - jedna strona spłaca zadłużenie alimentacyjne, ale jest tu wymagane zawieszenie postępowania egzekucyjnego przez wierzyciela. Normalne.
Nie wiem czy wierzyciel będzie chciał zawierać ugodę.

Bo nie ma obowiazku wierzyciel zawierac ugode,a dluznik ma obowiazek splacic zadluzenie w koncu na swoje dziecko!!!

Acha i przeciagajac to wszystko (czyli niesplacajac zaleglych alimentow)dluznik dziala na niekorzysc tylko i wylacznie swoja!!!

Ja jestem drugą stroną. Potrzebowałam wiecej kasy i poprosilam mojego byłego, żeby mi płacił wiecej, a ja mu za to zawieszam komornika. Przystał na to, bo mu się akurat poprawiło. W tej chwili jak mu coś jeszcze ciąży to najwyżej jego zaległe długi.

Powrót