Chciałabym zostać notariuszem. Na jaki kierunek studiów się wybrać?

• Autor wątku Autor wątku judyt123456
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

judyt123456

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Hej. Jestem w drugiej klasie liceum. W przyszłości chciała bym się udać na studia humanistyczne. Bardzo chciała bym się dostać na prawo na UJ. jednak nie wiem czy będzie to możliwe. Na maturze chce zdawać język polski, historie i wiedzę o społeczeństwie. Wszystkie przedmioty chce zdawać w zakresie rozszerzonym. Słyszałam, że na prawo trzeba zdawać język angielski, wos, i historie. Nie wiem czy to prawda. Język angielski jest bardzo fajny, zawsze miałam piątkę na semestr, jednak pewniejsza jestem języka polskiego na maturze. W przyszłości chciała bym zostać notariuszem, nie wiem na jaki kierunek studiów się uda by zrealizować swoje marzenie. Liczę na waszą pomoc. Wesołych Świąt

Ale pomoc z czym?
Niech Pani zajrzy na stronę internetową wydziału prawa UJ i dowie się z niej co trzeba zrobić aby się tam dostać.
Zawsze lepiej szukać u źródła niż na plotkach bazować.

no jak notariusz to raczej wyboru nie ma trzeba skończyć prawo

Chciała bym wiedzieć czy zamiast angielskiego mogę zdawać polski, oraz na jaki profil studiów mama się udać by zostać notariuszem.

Proponuję zadzwonić do dziekanatu i tam na pewno uzyskasz jakieś informacje. :)

judyt123456 napisał:
Chciała bym wiedzieć czy zamiast angielskiego mogę zdawać polski, oraz na jaki profil studiów mama się udać by zostać notariuszem.

co do matury do odsyłam do dyrekcji szkoły a co do kwestii drugiej, po raz kolejny ale ostatni napiszę PRAWO MUSI PANI SKOCZYĆ ot cały profil,

Ostatnia edycja:
Powrót