Chęć spłaty kredytu i brak pracy i rosnące odsetki

• Autor wątku Autor wątku magdalena00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdalena00

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam.
Kilka lat temu zapożyczyłam się w banku na kwotę 10 tys. zł. Póki miałam pracę kredyt spłacałam. Niestety przyszły czasy kiedy to pracy nie było. Było pół roku bez wynagrodzenia, pół roku na niską umowę zlecenie. W końcu po długim czasie dostałam pracę na umowę. Wtedy odezwał się do mnie komornik. Zajął część pensji i ok. Pogodziłam się z tym. Po jakimś czasie zmieniłam miejsce zamieszkania na inne województwo. Kwota jaka mi została po komorniku nie dawała szans na utrzymanie się w "wielkim Mieście". Po przeprowadzce komornik umorzył postępowanie bo nie miał już ode mnie wpływów. Ja w nowym miejscu znalazłam pracę. Pracowałam na okresie próbnym. Po tym okresie miałam dostać umowę. Kontaktowałam się z bankiem o możliwość restrukturyzacji kredytu. Dowiedziałam się, że codziennie bank nalicza mi odsetki w kwocie 8,5 zł dziennie. Otrzymałam konkretną informację o minimalnej kwocie spłaty. Plan spłacania był, praca miała być. Niestety umowy i pracy nie dostałam. Pytanie co mogę zrobić? Jakie pismo napisać? cokolwiek. Jak zatrzymać lub spowolnić narastanie odsetek? Jestem bez pracy, żyję na garnuszku rodziny i pomimo szukania pracy narazie na nią nie ma perspektyw. Teraz zadłużenie wzrosło już do ponad 21 tys:( Pomocy.
Jakieś rady?

Nikt nie jest cudotwórcą, nie ma opcji spłacania jeśli nie ma pracy a odsetki będą narastać i zapewne komornik znowu się odezwie. Wiem że nie takiej informacji oczekiwałaś ale takie są realia. Szukać pracy bo nic innego nie zostaje.

Szukać szukam. Gorzej właśnie jak komornik ponownie się odezwie. Kolejne koszty komornicze, kolejne kwoty do spłaty. Jeśli ponownie nie będzie pracy i znów nie będzie skąd pobrać ponowna sytuacja. Ciekawi mnie, czy jakiekolwiek pismo do banku coś w mojej sytuacji by pomogło. Jeśli jest choć cień szansy na "ocieplenie mojego wizerunku" w oczach banku byłoby ok. Chcę wykazać dobre chęci

Powrót