Child Benefit-co robić?

• Autor wątku Autor wątku osa38
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
POMOCY:help::help: bardzo prosze o pomoc :mianowicie mieszkam w uk od 2001r i pol roku temu rozwiodlam sie z mezem i mieszkam sama z 2-ka dzieci ktore sie ucza w uk,maja 7 i 10 lat.Staralam sie o IS ale mi odmowili 3-razy i maja niby mi dalej rozpatrywac,dopisze jeszcze ze nie mam przepracowanego roku w uk.Przez pare lat moj maz pobieral na siebie Child Benefit i gdy chcialam go zmienic na siebie odmowiono mi:mad:PROSZE MI POMOC!!!!!!CZY MAM SZANSE NA JAKAKOLWIEK POMOC OD PANSTWA????Z gory bardzo dziekuje :)

idz do CAB kobieto, w Twojej sytuacji jest szansa, ze nie bedziesz musiala isc do sadu. Trzy odmowy, w nawiazaniu do jednej decyzji, czy staralas sie trzy razy?

witam serdecznie :) 2 tyg temu dostalam pozytywna decyzje z chb ale nic na temat pieniazkow,gdy dzwonie do nich kiedy moge sie spodziewac pierwszej wplaty twierdza ze nie sa w stanie mi powiedziec,czy jest jakis okres oczekiwania na pieniadze???? dziekuje za pomoc:) pozdrawiam serdecznie :)

Mam pytanie, urodziłam dziecko w Anglii i przyznano moi Child Benefit i mam zamiar wrócić do Plski na stałe. Czy nadal bede bede otrzymywała będąc w Polsce zasiłek w z Angllii nie pobierając rodzonnego z Polski?? Jak są zasady, regulamin jak mam sie zamiar wróćóic do swojego karaju należącego do UE i zostać n stałe? Zgórydziekuje za odp.:)

Jesli Twoj maz/partner bedzie przebywal i pracowal w UK to CHB bedziesz otrzymywala. Jesli nie to bedzie on wstrzymany.

jesli żadne z rodziców nie jest zatrdnione w UK, to szanse na CB są marne. Chyba, ze pobiera się JSA, ale z tego,co tu czytam, Ty tego nie pobierasz.

Powrót