Child benefit klopoty

• Autor wątku Autor wątku Hedr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hedr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Hej
Mieszkam i pracuje w Anglii a moja dziewczyna niestety zdecydowala sie pojechac do Polski i tam urodzila nasza coreczke, mieszka tam i pracuje. Staramy sie o Child benefit w Anglii i po juz roku wypelniania wszelkich papierow dostalem od nich wiadomosc zeby moja dziewczyna postarala sie o zasilek rodzinny w Polsce, a angielski urzad ma pokryc roznice miedzy zasilkiem polskim a angielskim. Troche mnie to dziwi gdzyz wczesniej dostalem od nich pisma w ktorym wyraznie bylo napisane ze warunkiem dostania Child benefit w Anglii jest niepobieranie zadnego innego benefitu na dziecko w kraju w ktorym mieszka. Nie wiem co dalej robic.

Czesc czy ktos mi moze pomoc w sprawie child benefit pracowalam w uk 3,5 na contract do 3 miesiaca ciazy pozniej zjechalam do polski ale kiedy dziecko mialo 7 miesiecy wrocilismy tutaj wyslalam juz 2 formy na child benefit w tym zaswiadczenie od kiedy nie pobieram rodzinnego w polsce i czekam juz 9 miesiac na jakakolwiek odpowiedz i nic! pisze e-maile do nich dzwonie dosc czesto ale od urzednikow slysze tylko tak mamy pani formy wypelnione ale na dezyzje musi pani jeszcze czekac my nic nie mozemy zrobic. dlaczego tak dlugo czekam czy da sie to jakos przyspieszyc czy nie? prosze o pomoc

niestety nie można tego przyśpieszyć...ja już 3 razy wysyłałam formy a oni wciąż potrzebują nowych informacji,koszmar

ja nie rozumie dlaczego tak jest maz pracuje i tu mieszkamy a oni caly czas kaza mi tylko czekac to smieszne moja znajoma czekala 3 tygodnie :-x

niestety tak jest!!!ja urodziłam córeczkę 16 lipca i do dzisiaj czekam child benefit,zaznaczę,że 3 razy już aplikację wysyłałam a oni nadal zwlekają.Mojemu znajomemu jakiś czas temu też wszystkie benefity wstrzymali a po 15 miesiącach znów zaczęli płacić,z tym,że za zaległe miesiące wszystko wyrównali.

ale od czego to zalezy? przeciez wszystkie dokumenty wyslane nie wiem ale placimy podatki pracuje sie i maja nas za nic

nie mam pojęcia od czego:mad:,tak już jest.Teraz bardzo sprawdzają bo mnóstwo Polaków bierze benefity z tym,że im się nie należą,więc pewnie dlatego tak długo to trwa,cierpliwości

tak wiem cierpliwosc to podstawa hehe a myslisz ze moge dostac decyzje odmowna? z child benefit? my nie mamy zadnych innych dofinansowan czekamy jeszcze na decyzje z working tax i tax credit ale to dopiero czekamy 1,5 miesiaca doslalismy wszelkie dokumenty ktore wymagali odeslali nam po 2 miesiacach nasze papiery a decyzja ponoc jest nadal rozpatrywana ogolnie czekamy juz 3 miesiac nie ukrywam ze sprzydalo by sie jakies dofinansowanie choc male:( a daj znac jak sie do ciebie odezwa

raczej nie powinnaś dostać odmowy,szczerze mówiąc nie słyszałam,żeby takie były.Aty pobierasz jakieś zasiłki w Polsce?

Nie juz rok nic w polsce nie pobieram oo kiedy tu wrocilismy to bylo w marcu 2010 wyslalam do child benefit nawet z polski zaswiadczenie od kiedy nie pobieram rodzinnego i nic to nie przyspieszylo a innych swiadczen nie pobieram.na dziecko juz rok nie pobieram nic!

Powrót