Child Benefit w UK

• Autor wątku Autor wątku natali7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: zasilek rodzinny na dziecko w anglii

Eliss dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam:)

zasiłek rodzinny w anglii

mam pytanie o zasiłek rodzinny.wysłałem wypełniony kwestionariusz wraz z aktem urodzenia o przyznanie zasiłku.po jakiś 4 tygodniach przysłali mi następny kwestionariusz żebym wypełnił i odesłał wraz z paszportem moim i mojego dziecka .po jakimś czasie odesłali paszporty i akt urodzenia i na tym się skończyło.czy to oznacza że nie przyznali mi zasiłku bo nie wiem co dalej a jeśli przyznali to jak długo się czeka. z góry dziękuję.

RE: zasiłek rodzinny w anglii

Przenoszę do działu Wielka Brytania.

RE: zasiłek rodzinny w anglii

Dzieki Nauzicaa :)

Musisz cierpliwie czekac, gdyby Ci nie przyznali zasilku dostalbys list z decyzja odmowna jezeli nic nie dostales to sprawa jest w toku okres rozpatrywania zalezny jest od tego jakie informacje zawarte byly w aplikacji . Nic sie nie martw wszystko Ci wyrownaja od dnia zlozenia pierwszej aplikacji + 3 miesiace wstecz.

child benefit

Cześć mam pytanie jak długo czeka się w anglii za przyznaniem zasiłku rodzinnego.bo ja czekam już 3 miesiące i nie mam żadnej odpowiedzi.z góry dziękuję za odpowiedż.

RE: child benefit

czas oczekiwania zalezny jest od indywidualnych okolicznosci np. czy dziecko mieszka po za granicami uk, czy wniosek zostal poprawnie wypelniony...........

czesc
Ja tez czekam juz ponad 2 mies, w miedzy czasie dostalam dodatkowy druk do wypelnienia, taki specjalnie dla polakow. Trzebabylo w nim podac nawet NIP i PESEL, jak i pytania odnosnie zasilkow pobieranych teraz i w przeszlosci w pl, ale moze wiaze sie to z tym ze na starsze dziecko pobieralismy rodzinne w polsce i dopiero teraz (po 2 latach od przyjazdu) zlozylismy podanie na starsze i dopiero co urodzone dziecko.

witam,

proponuje zadzwonic do nich i dowiedziec sie co i jak, bo ja czekalam niecale 2 miesiace i dostalam decyzje. Ale faktycznie jest to kazdego indywidualna sprawa. Tyle tylko, ze z doswiadczenia wiem, ze w angielskich urzedach jest jescze wieksza biurokracja niz w Polsce a dokumenty CZESTO gina, wiec radze zadzwonic. Nie zaszkodzi

Poza tym,mam nadzieje, ze wiecie, ze poza Child benefit mozecie (po uzyskaniu tego) ubiegac sie o tzw. Working Tax Credit i Child Tax Credit (to sa dwa dodatkowe dofinansowania przyznawane jednoczesnie w zaleznosci od zarobkow i od tego czy dziecko jest w zlobku czy cos takiego)

pozdrawiam

Dzwonilam juz 3 razy i kazali czekac. Nic nie mozna zrobic, a podobno rozpatruja w czasie 26 tyg. Czasem dluzej.

Witam! Ja mam pytanie takie, mam chłopaka w Anglii i chcę razem z moimi dziecmi wyjechac do niego na stałe czy może on pobierac zasiłek na moje dzieci nie mając ślubu?

w agnlii nie trzeba miec slubu zeby pobierac jakies zasilki. o ile bedziecie mieszkac razem i on zadeklaruje ciebie jako swoja partnerke, to moze pobierac zasilek na twoje (wtedy juz wasze) dzieci tak samo. Tylko pamietajcie, ze jak raz podacie taka informacje to w kazdym innym urzedzie bedziecie musilei podawac tak samo, nawet jak wydaje wam sie ze urzedy nie maja nic wspolnego ze soba... pozdrawiam

jeszcze jedno pytanie, a jak wyglada ze sluzba zdrowia to , czy ja i dzieci bysmy byli objeci ubezpieczeniem czy raczej nie i na wlasna reke sie trzeba ubezpieczyc?

Rodzinne w Anglii

Witam, wiem że być może było to na forum, ale potrzebuję danych do tych świadczeń :
świadczenie rodzinne angielskie, gdyż irlandia północna podlega pod UK.

Jakie są potrzebne dokumenty oraz na co trzeba uważać?
Dodam, że ojciec jedzie do irlandii a ja będąc w polsce tato będzie brał na mnie rodzinne.

Pozdraw, proszę o szybki odp.

ja rowniez mam pytanie odnosnie Child Benefit
Otóz moj maz pracuje w UK od stycznia 2006 wniosek zlozyl w styczniu 2008 i tak co dwa miesiace przysylali mu dodatkowe dokumenty do wypelnienia, rowniez ja bedac w Polsce i tu pracujac, musialam zlozyc odpowiednie dokumenty o zatrudnieniu i że nie pobieram zasilku na dziecko, cala ta procedura trwala ponad rok bez zadnego skutku, oprocz tego iz corce nadano jakis numer w UK. W marcu tego roku maz przyjechal do Polski i urodzilam drugie dziecko. Do UK maz wyjechal dopiero w sierpniu i do nowej pracy, czy cala procedure starania sie o Child Benefit trzeba zaczac od nowa?

nr. ktory przyznali na corke to jest nr. benefitu teraz niech maz zadzwoni pod numer ktory rowniez jest na tym samym liscie poda ten numer i zglosi nowe dziecko przysla mu forme do wypelnienia.

witam,mam pytanie.Moj były maz pracuje w angli i pobiera tam benefit na naszego syna,obecnie ja tez pracuje w angli i chce pobierac ten zasiłek,lecz nie moge złozyc wniosku dopuki nie zostanie mu on cofniety...,a sam dobrowolnie nie chce z niego zrezygnowac.Co moge zrobic w tej kwesti,dziecko jest pod moja opieka i ja je utrzymuje...wiec praktycznie byly maz nie powinien juz tego zasilku pobierac.Jak wyglada to od strony prawnej?dziekuje z gory za pomoc;)

i jeszcze jedno pytanie;nie znam angielskiego,czy jak zadzwonie do child benefid i poprosze o tłumacza polskiego,to beda takiego mieli?

Powrót