Child Tax Credit na dzieci mieszkajace w Polsce?

• Autor wątku Autor wątku miomao
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miomao

Użytkownik
Odpowiedzi
198
Maz od 2 miesiecy mieszka i pracuje w Anglii, ja z dwojka dzieci w Polsce. Maz jest jedynym zywicielem rodziny i Nas utrzymuje, ja nie pracuje. Wiem, ze nalezy sie Nam Child Benefit ale czy rowniez CTC?

Tak, rowniez. Natomiast , jest to bardzo dluga droga aby otrzymac te swiadczenia

Eliss napisał:
Tak, rowniez. Natomiast , jest to bardzo dluga droga aby otrzymac te swiadczenia
I tutaj powiem Tobie że możesz się mylić: NIE należy się dzieciom jeśli są poza granicami UK dłużej niż 8 tygodni, nie mówiąc już o stałym pobycie dzieci w PL a pobieraniu świadczeń w UK. Proszę uważać żeby nie zwracać benefitów z nawiązką jeśli poda się nieprawdę przy składaniu wniosków.
Reszta do poczytania na stronie gov.uk https://www.gov.uk/child-benefit-abroad

Zajmuje sie tym zawodowo , wiec wiem co pisze. Pobyt 8 tyg po za uk tyczy sie osoby uprawnionej do pobierania child benefitu. Czyli osoba , ktora zakwalifikowala sie do otrzymania CHB .

Witam. Oboje z mężem pracujemy w Angli i mamy córke 7 miesięczną która jest z nami a dwoje starszych dzieci w wieku 12-14 lat wróciło do polski i uczą się tam. Dostawałam ctc nie informując ich że dzieci podjeły naukę w polsce i teraz chcą listu ze szkoły i nie wiem jak to teraz rozegrac żeby nie wracac... mimo ze ferie i wakacje spedzają razem z nami. pomóżcie w tej sprawie jaki mam im tu przedstawic pismo bo nie wiem jak się do tego zabrac

Powrót