D
dorota b
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Mam prośbę do użytkowników o poradę w sprawie wydawałoby się błahej a jednak.. Mój sąsiad załatwiając sobie po znajomości w firmie KPRD wylanie asfaltu na chodniku przylegającym do jego posesji zabrania parkowania aut na teoretycznie jego asfalcie .Nasza uliczka jest wąska i ślepa więc nie ma innych możliwości zaparkowania auta jak na chodniku. Czy ma do tego prawo ?
z tego co się orientuje to nie może zakazać parkowania gdyż chodnik jest częścią drogi i obowiązują tam przepisy ruchu drogowego .przecież on nie jest właścicielem tego chodnika a ze wylał za swoje pieniądze asfalt(powinno zrobić to miasto)mam nadzieję ze nie upoważnia go to do tego żeby zakazywał parkowania ..:what:
z tego co się orientuje to nie może zakazać parkowania gdyż chodnik jest częścią drogi i obowiązują tam przepisy ruchu drogowego .przecież on nie jest właścicielem tego chodnika a ze wylał za swoje pieniądze asfalt(powinno zrobić to miasto)mam nadzieję ze nie upoważnia go to do tego żeby zakazywał parkowania ..:what: