Chodzenie do szkoły a..

• Autor wątku Autor wątku czdziek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czdziek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam

Mam depresje, leki szkolne to mało powiedziane. nie daje rady chodzić do szkoły męczy mnie to psychiczne ba niszczy nawet nie wiem co napisać..
Czy mogę jakoś przestać chodzić do szkoły a pól roku będę pełnoletni.
interesuje mnie czy są jakieś inne metody nauczania.

Czy można nie chodzić do szkoły i zostać zaświadczanie aby zostać zasiłek?
Przepraszam za chaotycznie napisany tekst jestem rozdarty

Zasiłek za co ? za lenistwo ? Na szczęście w Polsce za lenistwo nie ma zasiłków.
Możesz wystąpić do dyrektora o nauczanie indywidualne w domu.

Nie ma dla leniwych zasiłków?
Forum prawne a pan nie zna prawa trochę słabo.
Niestety rentę mogę dostać jedynie jak chodzę do szkoły a że g*wniane państwo wymusiło na moim ojcu płacenie podatków to już nic tak :)?
To że żyje w ubóstwie z czego mam problemu z sercem też lenistwo prawda?
To że nawet ojca nie poznałem to też wina lenistwa.
Państwo z g*wna i z dykty.

Ostatnia edycja:
czdziek napisał:
N
To że żyje w ubóstwie z czego mam problemu z sercem też lenistwo prawda?

No cóż, ubóstwo w zdecydowanej wiekszości przypadków wynika z lenistwa. Setki tysięcy polaków mają problemy z sercem. Masz orzeczony stopień niepełnosprawności? Dlaczego nie zaczniesz pracować? Alimenty od ojca dostajesz? Jeżeli nie, to dlaczego?

bramborak napisał:
No cóż, ubóstwo w zdecydowanej wiekszości przypadków wynika z lenistwa. Setki tysięcy polaków mają problemy z sercem. Masz orzeczony stopień niepełnosprawności? Dlaczego nie zaczniesz pracować? Alimenty od ojca dostajesz? Jeżeli nie, to dlaczego?
Pan nie rozumie tego że on jest chory i szuka pomocy, jakiegoś rozwiązania, a Pan tu z lenistwem jakimś wyjeżdża.

czdziek napisał:
Witam

Mam depresje, leki szkolne to mało powiedziane. nie daje rady chodzić do szkoły męczy mnie to psychiczne ba niszczy nawet nie wiem co napisać..
Czy mogę jakoś przestać chodzić do szkoły a pól roku będę pełnoletni.
interesuje mnie czy są jakieś inne metody nauczania.

Czy można nie chodzić do szkoły i zostać zaświadczanie aby zostać zasiłek?
Przepraszam za chaotycznie napisany tekst jestem rozdarty
Jest możliwość nauczania indywidualnego jeśli uważasz że by ci to pomogło. Podczas takiego nauczania indywidualnego nauczyciele przychodzą do ciebie do domu i masz z nimi lekcje. Takich lekcji jest zdecydowanie mniej, dziennie od 1 do 4 lekcji ale zazwyczaj jest tylko 1 czy 2 dni gdzie ma się więcej lekcji a reszta to 1 lub 2 lekcje. Jeśli zdecydowałbyś się na takie nauczanie należy iść do poradni psychologiczno-pedagogicznej bo oni po złożeniu odpowiednich dokumentów będą rozpatrywać na takiej radzie czy powinieneś takie nauczanie mieć dlatego dobrze jest mieć jakąś dokumentację od psychologa psychiatry. Nie wiem czy byłeś kiedyś u psychologa ale jeśli nie to idź, najlepiej najpier do psychiatry nie tylko w sprawie nauczania indywidualnego ale tak po prostu dla własnego zdrowia psychicznego. Najlepiej żeby cię ktoś zdiagnozował lub lekarz psychiatra napisał co ci jest żeby w tej poradni mieli jakieś podstawy do przyznania ci tego nauczania.

Powrót