M
muflon84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam. Kilka miesięcy temu popełniłem przestępstwo, tj. jazda pod wpływem alkoholu oraz znieważenie funkcjonariusza na służbie (policjanta). Po tym zdarzeniu, parę miesięcy później trafiłem do szpitala z objawami ciężkiej depresji (podejrzenie Chad), niedawno wyszedłem. 1.Jeśli stwierdzono u mnie chorobę już po popełnieniu przeze mnie przestępstwa to czy mam szansę na łagodniejsze potraktowanie przez sąd, zwłaszcza, że choroba nie bierze się z dnia na dzień i mogłem być chory już w czasie popełnienia przestępstwa.
Czy mogę liczyć na stwierdzenie niepoczytalności i co, by to dla mnie oznaczało? 2. Czy jeśli nadal leczę się psychiatrycznie w poradni mogę odpowiadać przed sądem i zostać skazanym? 3. Czy jeśli byłem w tzw. ciągu alkoholowym w związku z psychicznym załamaniem mam szansę na łagodniejszą karę?
Czy mogę liczyć na stwierdzenie niepoczytalności i co, by to dla mnie oznaczało? 2. Czy jeśli nadal leczę się psychiatrycznie w poradni mogę odpowiadać przed sądem i zostać skazanym? 3. Czy jeśli byłem w tzw. ciągu alkoholowym w związku z psychicznym załamaniem mam szansę na łagodniejszą karę?