choroba awodowa

• Autor wątku Autor wątku Michał Cencelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michał Cencelek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Zachorowałem na raka jelita grubego czy możliwie jest uznanie tej choroby jako choroba zawodowa (byłem kierowcą)Po zabiegach jestem niepełnosprawny o znacznym stopniu

RE: choroba zawodowa

rak jelita grubego a choroba zawodowa

Dlaczego chcesz uznać raka jelita grubego za chorobę zawodową?

Charakter pracy w stresie,nie odpowiednia dieta,takie warunki pracy.Taki przyczynek podają żródła w internecie.Oczywiście jako optymista domyślam się że nie uznają tego za chorobę zawodową ale może ktoś przegryzał się w tym temacie ma jakąś wiedzę.

Twojej choroby nie ma w wykazie chorób zawodowych. A nawet gdyby była to musi być połączona z konkretnym czynnikiem rakotwórczym ją wywołującym. Stres i dieta? 80 procent społeczeństwa żyje w stresie i źle się odżywia. Więc szanse że coś wywalczysz są równe zero.

Ostatnia edycja:
Michał Cencelek napisał:
Charakter pracy w stresie,nie odpowiednia dieta,takie warunki pracy.Taki przyczynek podają żródła w internecie.Oczywiście jako optymista domyślam się że nie uznają tego za chorobę zawodową ale może ktoś przegryzał się w tym temacie ma jakąś wiedzę.

Zdecydowana wiekszość ludzi w dzisiejszych czasach pracuje w stresie, a nieodpowiednia dieta, to nie wina pracy, tylko twoja. Zapomnij

Powrót