"Chwilowa" niezdolnosc do pracy - Cukrzyca

• Autor wątku Autor wątku mateoox200
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateoox200

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam, firma skierowała mnie na badania abym mógł pracować na wózkach widłowych.

Udałem się na badania po czym okazalo sie iz z powodu cukrzycy jestem chwilowo nie zdolny do pracy, musiałem dostarczyć zaswiadczenie od diabetologa że sie u niego lecze.
Takowe zaswiadczenie uzyskałem z adnotacja ze stan ogolny mojego zdrowia jest ok , ze przyjmuje insuline i ze sie lecze.

Klinika niestety nadal nie wyrazila zgody na moja prace, zazadali abym prywatnie robil badania krwii z hemoglobina glikowana .
Badania krwi zrobilem prywatnie niestety wyszlo troszke wiecej Norma 20-42 a ja mam 66... (moze dlatego ze jestem za granica i od miesiaca nie moge pracować)
Nadmienić muszę również iż mam zaswiadczenie z POLSKI od lekarza medycyny pracy iż brak przeciwwskazan na pracach na wozkach widlowych.
Czy Klinika moze to podważać ? i zakazać mi pracy gdzie w Polsce rowniez poddałem sie badaniom ? Bardzo proszę o doradztwo prawne przebywam w Irlandii i tone finansowo iż nie moge pracować ...

bardzo proszę powiedzieć czy cos mogę w tej sytuacjii zrobic

Ostatnią edycję dokonał moderator:
jak rozumiem Klinika o której piszesz znajduje się w Irlandii i polskie prawo pracy nie ma tu zastosowania

Rozumiem czy w związku z tym mogą mi wydac niezdolność do pracy ? Czy mogę się ubiegac o pomoc Państwa ? Nie mam środków do życia

praca jest lekarze nie pozwalają pracować , co robić w związku z tym przebywam tu okolo 3 tyg.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót