No to pies pogrzebany umowy nie mam gdyż jej nie pobrałem nie podpisałem ani nie odesłałem aczkolwiek napisałem aby mi ją przesłali na maila natomiast z e-sądu jest następująca informacja :
"...
Wnoszę o zasądzenie na rzecz Powoda od Pozwanego następujących kwot:
numer wartość waluta opis odsetki dowody data
wymagalności
1408,25 PLN bez odsetek
dowód
nr 1 2014-06-23
Strona 3 z 11
dowód
nr 2
oraz
zasądzenie zwrotu kosztów sądowych 30,00 zł
zasądzenie zwrotu kosztów zastępstwa procesowego 180,00 zł
zasądzenie zwrotu innych kosztów 0,38 zł
U Z A S A D N I E N I E
Działając w imieniu strony powodowej MiniCredit Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie KRS
0000371165 NIP:5252494263 (pełnomocnictwo dla radcy prawnego ....... z dnia 2014-03-20 )
wnoszę o:
1.wydanie nakazu zapłaty w elektronicznym postępowaniu upominawczym i orzeczenie, aby strona
pozwana ........... zapłaciła na rzecz strony powodowej MiniCredit Sp. z o.o wymagalne
zobowiązanie w wysokości:
- Kwota należności głównej 1 408,25 zł
2.zasądzenie od strony pozwanej .......... na rzecz strony powodowej MiniCredit Sp. z o.o
zwrotu kosztów procesu, w tym kosztów prowizji pobranej od uiszczonej przez stronę powodową od
pozwu opłaty sądowej oraz kosztów zastępstwa procesowego według norm przepisanych;
3.nadanie nakazowi zapłaty wydanemu w elektronicznym postępowaniu upominawczym klauzuli
wykonalności po jego uprawomocnieniu;
W przypadku wniesienia sprzeciwu wnoszę o :
1.wydanie wyroku orzekającego, aby strona pozwana ........... zapłaciła na rzecz strony
powodowej MiniCredit Sp. z o.o kwotę 1 408,25 zł
Strona 4 z 11
2.zasądzenie od strony pozwanej .......... na rzecz strony powodowej MiniCredit Sp. z o.o.
zwrotu kosztów procesu (w tym kosztów opłaty skarbowej od pełnomocnictwa w kwocie 17,00 zł i
kosztów prowizji pobranej od uiszczonej przez stronę powodową od pozwu opłaty sądowej) oraz
kosztów zastępstwa procesowego według norm przepisanych;
3.przeprowadzenie rozprawy pod nieobecność strony powodowej.
Ponadto strona powodowa wnosi o przeprowadzenie dowodów z:
- umowy pożyczki 2500148544 2014-04-23
- wezwania do zapłaty z dnia 2014-12-31
Jednocześnie powód pragnie nadmienić, iż indywidualny numer konta, na który dłużnik powinien
wpłacić należność to .............................
Informacja dla Sądu: zwroty z tytułu opłat sądowych prosimy o dokonywanie na rachunek bankowy
numer: .........................................
Właścicielem rachunku jest Kancelaria Prawna RAVEN Krupa&Stańko ul. Legnicka 56; 54-204
Wrocław
Uzasadnienie
Strona pozwana ........... oraz MiniCredit zawarli na piśmie umowę pożyczki dnia 2014-04-
23. Powód zobowiązał się do udzielenia pożyczki stronie pozwanej. Natomiast strona pozwana
zobowiązała się do zwórcenia pożyczki w terminie nie krótszym niż 5 dni a nie dłuższym niż 30 dni.
Z tego względu, iż strona pozwana nie wywiązała się z przyjętego na siebie zobowiązania,
niespłacona kwota należności głównej stała się wymagalna..."