Chwilowka - wyludzanie pieniedzy wbrew regulaminowi

• Autor wątku Autor wątku maugooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maugooo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam w styczniu wzielam chwilowke na 200 zl
Dn. 3.02, wykonalam przelew za 26 zl aby przedluzyc termin splaty o miesiąc. Dopiero po wykonaniu przelewu dobralam pozyczke na 1500 zl
Z racj tego ze bylo to przed weekendem (pt wieczor) firma pozyczkowa ustalila swoj przebieg operacji (odwrotny). Uznali, ze najpierw dali mi nowa pozyczke, a moj przelew dotarł do nich potem. W zwiazku z tym jesli chce przedluzyc termin splaty mam wykonac znacznie wyzszy przelew (ponad 200 zl). Z rozpedu go wykonalam po czym siegnelam do regulaminu i okazalo sie ze postepuja wbrew niemu.
(Za dzien przedluzenia uznawany jest dzien wykonania przelewu a nie zaksiegowania)
Probowalam sie z nimi wyklocac, ale odpisuja mi nie na temat, motaja sie itd. Mam dowod ze przelew wykonalam 03.02, a pozyczke otrzymalam 04.02. Wyslalam im screena po czym w ogole nie odpisali. Jak z nim wygrac?
Co jesli splace im o te 200 zl mniej, ktore nieslusznie próbują ode mnie wyludzic?
Prosze o pomoc/podpowiedź. Z gory dziekuje

Jak z nim wygrac?
Przede wszystkim zebrać dowody na to, że piszesz prawdę. A nie "screena". Potwierdzenia przelewów są sensowne.

Co jesli splace im o te 200 zl mniej, ktore nieslusznie próbują ode mnie wyludzic?
Jeśli udowodnisz, że to co piszesz jest prawdą, to co ma się stać - nic, spłacisz przecież należność.

Przed kim mam to udowodnic, sama przed soba? Wysylalam potwierdzwnia przwlewow, oni mnie ignoruja, naleznosc na profilu widnieje o 200 zl wyzsza niz powinna...

Przed kim mam to udowodnic, sama przed soba?
Nie no przed sądem, chyba nie myślisz, że oni Ci uwierzą i nie pozwą. Jeśli masz potwierdzenia przelewów, to sprawa wygrana.

Powrót