K
kalino13
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Witam i prosze o pomoc! Kilka m-cy temu pożyczyłam od prywatnej firmy kilkuosbowej 600zł oczywiści na ogromny procent-bo tak działają Chwilówki. Spłącałam bardzo rzetelnie i terminowo płacą rzecz jasna horrendalne odsetki. Al 2 m-ce temu wyjechałam do pracy za granicę i poprosiłam męż, aby zapłacił za mnie kolejną ratę.Nie przyjęli od niego kasy, więc zrobiłam przelew na ich konto podane w umowie( przy czym oni wciąż nalegali, aby spłacać osobiście w Oddziale) wiedzieli, że jestem za granicą i pozostaje mi tylko przelwe!!Mimo mojego stałego kontaktu z oddziałem oraz terminowej wpłaty na konto, firma wysłała windykatora do mieszkania, w którym wiedzą że nie przebywałam bo byłam2000 km stąd! No i oczxywiście policzyli sobie za windykację. Natychmiast po powrocie spłaciła całą kwotę pozostałą pożyczki, ale bez kosztów porady@fundacjaparasol.orgó indykacji, któą jak próbowałam tłumaczyć zrobiono niesłusznie po to, aby wyrwać ode mnie więcej kasy! Teraz wciąż mnie nękają o te 150 zł windykacji- nieuczciwej i nieuzasadnionej i straszą, że odsetki że znów wyśłą windykatora ird. Na moją prośbę o oświadczenie na pismie skad ta windykacja i wykaz wszystkich moich wpłata odmówili, odmówili też przyjęcia tej ostatniej raty w oddziale jeśli nie zapłacę jednoczesnie tych 150 zł za windykację( więc zrobiłam przelew) Co mam zrobić, zeby się odczepili i dali mi spokój?..Pomocy Ania