Chwilówki + kredyty bankowe

• Autor wątku Autor wątku Gerwazy87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Szczerze nie wiem bo przyszło na adres zameldowaniai odebrali rodzice. Ja dostałem pare dni temu od nich. Nie pamiętaja kiedy przyszlo...

RE: Chwilówki + kredyty bankowe jak wyśleszto liczy się data stempla pocztowego

Ważne kiedy przyszło bo po upływie terminu już nic nie zrobisz chyns że będziesz chciał przywrócić termin ze względu właśnie na to co mapisałeś a wtedy trzeba wysłać szybko do Lublina takie pismo o przywrócemiu terminów. Ale jeżeli termin nie minął to zaskarżasz nakaz tak jak pisałem wyżej.Pamiętaj że liczy się data stępla pocztowego jak będziesz wysyłał

Ostatnia edycja:
To wyślę jutro. Poszukam na necie jakiegoś wzoru. Dziękuję

Na górze po prawej piszesz miejscowość i datę. Poniżej po prawej do kogo piszesz czyli sąd rejonowy Lublin-Zachód VI Wydział Cywilny. Poniżej powód: GCM. Niżej Pozwany:czyli ty. Następnoe sygnatura akt. I niżej sprzeciw nakazu zapłaty( po środku kartki). Wnoszę sprzeciw do Nakazu Zapłaty w postępowaniu upomniawczym z dnia... wydanym przez Sąd.......z pozwu wniesionego przez........ Jednocześnie wnoszę aby sprawa została rozpatrzona przez właściwy miejscowo sąd powszechny nawet pod nieobecność powoda. Mam wątpliwości co do legitymacji czynnej powoda w przedmiotowej sprawie oraz udowodnienia istnienia dochodzonej wierzytelności- to nie od firmy.....pożyczałem pieniądze.. Przecząc twierdzeniom powoda zawartym w pozwie z dnia....wnoszę o oddalenie powództwa.2egzemplarze i wysyłasz.Ot cała filozofia.

Gerwazy87 napisał:
To wyślę jutro. Poszukam na necie jakiegoś wzoru.
Ustal kiedy rodzice otrzymali przesyłkę. Od tego zależy, czy masz wnieść sam sprzeciw, czy sprzeciw wraz z bardzo dobrze umotywowanym wnioskiem o przywrócenie terminu. Jak tu nawalisz, toś przepadł.

Jeden Grzeszczyk napisał:
Oczywiście.Może kiedyś poprawi się Twoja sytuacja materialna (czego Ci oczywiście życzę) i wtedy bank coś odzyska.
Zanim do tego dojdzie, to banki dawno sprzedadzą funduszom sekurytyzacyjnym.
Gerwazy87 napisał:
To wyślę jutro. Poszukam na necie jakiegoś wzoru. Dziękuję
Po co ci wzór? Oznaczasz sąd, strony, sygn akt i piszesz że wnosisz sprzeciw, orzeczenie zaskarżasz w całości i zarzucasz że roszczenie jest nienależne.
Tyle do e-sądu. Oczywiście trzeba je wysłać poleconym z poczty polskiej.

Ostatnia edycja:
Wysłałem do sądu i do GCM. Zobaczymy co odpowiedzą. Dziękuję bardzo za pomoc.

Do GCM było całkowicie zbyteczne ponieważ sąd i takby im wysłał ale życzę powodzenia.

Do powoda nic się nie wysyła. Z kolei e-sąd nic nie wysyła powodowi, poza informacją o przekazaniu do sądu rejonowego

Uważasz że stwierdzenie że e sąd nie działa na granicy prawa tylko zgodnie z prawem jest szerzeniem ciemnoty?

izaw8 napisał:
Uważasz że stwierdzenie że e sąd nie działa na granicy prawa tylko zgodnie z prawem jest szerzeniem ciemnoty?
Co więcej, uważam, że autor stwierdzenia "e-sąd działa na granicy prawa" jest rzadkiej próby głupcem.

Ostatnia edycja:
ok,tylko czemu zacytowałeś mój post mówiący o tym że e-sąd nie działa na granicy prawa podając to za przykład udzielania złych informacji. Przecież e-sąd nie działa na granicy prawa tylko zgodnie z prawem, co napisałam w rzeczonym poście

Powrót