Chwilówki - upadła firma

• Autor wątku Autor wątku anulka_ka2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anulka_ka2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam przepraszam że temat chyba nie w tym dziale gdzie ma być.Moje pytanie jest następujące : Jak spłacić pożyczkę chwilówkę w w firmie która upadła i nie mam z nią kontaktu? Chodzi o firmę Easy-Cash Ryczywół w Obornikach.Po numerze KRS odnalazłam informację że firma jest w likwidacji.Numery telefonów nie istnieją a ja boję się i nie wiem komu i jak mam oddać pożyczone pieniądze? proszę o odpowiedzi:((

Spłacać zgodnie z umową na numer konta widniejący w umowie.

ale jaką mam pewność że moja pożyczka będzie się spłacać? przecież firma upadła od ponad roku nikt się ze mną nie kontaktuje?? więc konto bankowe też będzie już nieważne....

Wiążą Cię warunki umowy.
Obowiązkiem Twoim jest spłacać zgodnie z jej zapisami.

tak wiem że wiąże mnie nadal umowa ale gdzie mam wpłacać w takim razie te pieniądze skoro konto z umowy pożyczki jest NIEAKTYWNE.Komu mam wpłacać w takim razie? firma upadła w 2014 r. od tej pory nikt się nie kontaktuje ze mną a ja się boję że odsetki ciągle rosną to ponad już 2 lata:(((

Jak kolega pisał wcześniej.

Na UMOWIE podany jest numer konta, oraz kwoty. Aby wywiązać się z umowy trzeba dokonywać wpłat na dane konto w określonej kwocie i w określonym czasie.
Wpłacając tam te pieniądze wywiążesz się z umowy i nikt cię za to nigdy nie ścignie. Warto także zwrócić uwagę kto dokładnie jest pożyczkodawcą na umowie.

Jeżeli bank będzie dokonywał zwrotów ponieważ takie konto nie istnieje to na pewno nikt ci później za to kary nie nałoży.
Jeżeli cię to cieszy i chcesz na tym ''zarobić'' nie płacąc rat to załóż osobny temat.

anulka_ka2 napisał:
tak wiem że wiąże mnie nadal umowa ale gdzie mam wpłacać w takim razie te pieniądze skoro konto z umowy pożyczki jest NIEAKTYWNE...
To już problem wierzyciela.

Pamiętaj by zabezpieczyć i przechowywać wszystkie potwierdzenia przelewów/wpłat za kolejne raty.

Molopol napisał:
to na pewno nikt ci później za to kary nie nałoży.
.
A jeśli nie będzie wpłat - to jaka ma być niby kara i za co?
anulka_ka2 napisał:
firma upadła w 2014 r. od tej pory nikt się nie kontaktuje ze mną a ja się boję że odsetki ciągle rosną to ponad już 2 lata:(((
Jaka była data wymagalności kwoty?

Witam,data wymagalności wpłaty to lipiec 2014r

anulka_ka2 napisał:
Witam,data wymagalności wpłaty to lipiec 2014r
Albo się nie rozumiemy, albo masz problem z kalendarzem.
Może napisz więcej o pożyczce - kidy zawarta, kiedy wypadała spłata e(jednorazowo czy w ratach)

Powrót