M
mronia
Pracuje w tym kraju od pazdziernika 2008 w HO zajejestrowana jestem dopiero od kwietnia 2009 przez agencje W maju 2009 wyjechalam do polski na urlop gdzie zarejestrowalam sie jako bezrobotna aby uzyskac mozliwosc na wizyty u lekarza i zrobic badania kontrolne Praca w UK byla tymczasowa poza tym nikt w PUP nie zapytal o to czy pracowalam czy pracuje za granica wiec uznalam ze jest wszystko legalnie. Po powrocie do UK wrocilam do pracy w lipcu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy z agencji mnie zwolnili bo nikt nie chcial pokryc kosztow Risk Assesment tak przynajmniej tlumaczyla sie agencja wiec wyplacali mi jeszcze zaleglu urlop wypoczynkowy do wrzesnia. W JC nie mogLam dostac JSA a w polsce urzad pracy mnie wyrejestrowal na okres 3 miesiecy wiec nie mialam prawa do darmowej opieki zdrowotnej podobnie bylo w anglii poniewaz nie mialam przepracowanego roku i nic mi sie nie nalezalo ale do GP na kontrole maluszka chodzilam Od 13 / 12 / 2009 przyznali mi MA
Czy MA moze zostac mi odebrane dlatego zeHome office konczy mi sie w marcu 2010? Czy moje ubezpieczenie pokryje okres bezskladkowy za opieke medyczna - contrybucje placone przez 7 miesiecy? Prosze mi powiedziec co w polskim urzedem pracy bo po skonczeniu karnych 3 miesiecy pojechalam ponownie sie zarejestrowac w PUP (nie wiedzialam gdzie rodzic ) wiec wizyty lekarskie i badania oplacal juz urzad pracy teraz jestm w UK i tu zostane wyrejestrowana jestem w polsce na podstawie wlasnie wyjazdu za granice i nie wiem co bedzie z tym miesiacem majem kiedy pracowalam w UK tymczasowo a zarejestrowalam sie w PUP
Czy MA moze zostac mi odebrane dlatego zeHome office konczy mi sie w marcu 2010? Czy moje ubezpieczenie pokryje okres bezskladkowy za opieke medyczna - contrybucje placone przez 7 miesiecy? Prosze mi powiedziec co w polskim urzedem pracy bo po skonczeniu karnych 3 miesiecy pojechalam ponownie sie zarejestrowac w PUP (nie wiedzialam gdzie rodzic ) wiec wizyty lekarskie i badania oplacal juz urzad pracy teraz jestm w UK i tu zostane wyrejestrowana jestem w polsce na podstawie wlasnie wyjazdu za granice i nie wiem co bedzie z tym miesiacem majem kiedy pracowalam w UK tymczasowo a zarejestrowalam sie w PUP