co amm robic???? prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku danko22222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

danko22222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
sluchajcie :) jestem kierowca z zawodu zatrzymala mnie policja mialem 0,27 promila alkoholu we krwii w 2 probie 0,23 w 3 probie 0,15 - zatrzymanomi [prawojazdy - bylo to 25 lipca:( do dzisiaj nie dostalem nic ani z policji ani z sadu- co robic - jestem kierowca cienzarowki i mam 4 dzieci -zona niepracuje:( jak dlugo mam czekac za rozstrzygnieciem i czy moga mi oddac an cienzarowke a zatrzymac na osobowy bojestem jedynym zywicielem rodziny???? pomocy

Na Komisariacie trzeba ustalić w sekretariacie numer sprawy i prowadzącego policjanta i dowiedzieć sie na jakim etapie jest postępowanie

w sytuacji kiedy ilosc alkoholu w wydychanym powietrzy wynosila od 0.2 do 0.5 promila mamy do czynienia z wykroczeniem, powyzej 0.5 promila mamy juz przestepstwo.

Tak czy inaczej trzeba sie liczyc z zakazem prowadzenia pojazdow. W tej sytuacji moze byc to zakaz na okres od 6 miesiecy do 3 lat. Nie napisal pan jakim pojazdem jechal pan, gdy zostal zatrzymany przez policje. Jesli byl to samochod osobowy jest w pana przypadku duza szansa, ze sad odbierze tylko prawo jazdy kategorii B, natomiast "zawowdowe" prawo jazdy panu zostanie.

Tyle tylko że prawdopodobnie pan wcale nie miał 0,2 promila tylko 0,2 miligrama.....

Powrót