co bedzie?

• Autor wątku Autor wątku szumek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szumek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam, mam w pl list gonczy do odbycia wyrok z 2011. skonczyl mi sie dowod, wiec pytanie brzmi co bedzie jesli udam sie do ambasady pl w angli celem uzyskania dowodu, paszportu. nie mam ena, wiem bo rozmawialem z komisariatem ktory mnie poszukuje celem doprowadzenia do zk. pan uprzejmie mi powiedzial zebym nie przekraczal granicy to mnie nie zatrzyma nikt. ale potrzeba dokument wiec co bedzie jesli udam się do ambasady?

Mój kolega też nie ma ena, gdy wyrabial dokumenty przyjechali do jego mamy i tyle.

W ambasadzie wydadzą Ci paszport normalnie i nie ma znaczenia ,czy jest ENA,czy jej nie ma.
Jednak fakt może zostać zauważony przez polską policję i ENA dopiero zostanie wystawiona,bo wcześniej nie bylo przesłanek do jej wystawienia.

Ostatnia edycja:
polska policja wie gdzie jestem od 4 lat, nawet dzwonil na and numer (mam abonament latwe do ustalenia gdzie mieszkam)dzielnicowy do mnie mowiąc ze jak wroce to mbie zatrzymaja, wiec lepiej żebym zostal😁
czy to pewniak ze dostane paszport w ambasadzie jak się zgloszę?

To że policjant dzwoni do Ciebie i mówi jakieś rzeczy, nie znaczy czy jest ENA,czy jej nie ma,czy może będzie za jakiś czas.
Na Twoje pytanie już odpowiedziałem wcześniej.

Powrót