Co dalej z tym mam robić art 97 k.p.a

• Autor wątku Autor wątku krzysztof690801
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysztof690801

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam
Taki mam oto problem ,była żona pobierała z mops zaliczkę alimentacyjną, ale zapominała do swoich dochodów zgłosić wynajmowanie mieszkania, kwota 670zł plus opłaty za wodę gaz i prąd,jednocześnie zapomniała tego faktu również podać do urzędu skarbowego.(mops potrzebuje dochód z U.S do wyliczenia wysokości zaliczki jaka będzie wypłacać.Pisałem podanie o umorzenie dostałem odpowiedż powołując się na art 97 k.p.a .Informowałem mops iż była żona zatajiła ten dochód ,i nic nie robi podległy mops w tej sprawie,Twierdzi ze jeśli tak to policzą od nowa czy powinna być wypłacana zaliczka w wysokości 300 zł czy 170zł.
A nie jest to tak że jeśli ktoś zataił dochód to nie ma to już teraz znaczenia co wysokości wypłaty, a bardziej powinno się liczyć próba fakt wyłudzenia pieniędzy po przez ukrycia dochodów .
Może ktoś powie mi co mam dalej z tym począć.
Pozdrawiam wszystkich

[cytat="krzysztof690801"]Pisałem podanie o umorzenie dostałem odpowiedż powołując się na art 97 k.p.a .[/cytat]

Czyli co Pan otrzymał :?: Decyzję o zawieszeniu postępowania ?

Dobra i co mam dalej z tym zrobić,odwoływać się do kogo ?? Jakiego urzędu.
I jak to teraz jest jeśli okazało się że wnioskodawczyni nie zgłosiła wszystkich dochodów.Dzięki za odpowiedż.

Powrót