Co donieść?

• Autor wątku Autor wątku Viksonxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Viksonxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Wczoraj zabrali narzeczonego z zakładu pracy i odstawili na ZK, tak jak stał, wiem, że mogę mu zanieść rzeczy ale co dokładnie? Ciuchy to wiem, do tego maszynke do golenia przyjmą? Piankę, płyn do mycia i szampon. A ręcznik? Czy dostanie? Jak z pasta i szczoteczka? Policja mówiła że mu da. Czy mogę zanieść elektryczna? Narzeczony ma do odsiadki 75 dni, czy może starać się o jakieś wcześniejsze zwolnienie lub dozór elektroniczny? Jak mogę mu pomóc będąc na wolności?

Viksonxx napisał:
Jak mogę mu pomóc będąc na wolności?

Wytłumacz mu, żeby więcej nie łamał prawa. Przedstaw stosowne argumenty, uświadom ile stracił, jakie szkody wyrządził swoim postępowaniem itp. Możesz to robić listownie, w rozmowach telefonicznych lub na ewentualnych widzeniach.

Dostanie tzw odziez skarbowa w postaci drelichu i spodni niezbednik plastikowa miche z talezem plus stuce maszynke do golenia jednorazowke na elektryczna trzeba miec zgode.

Możesz mu zanieść rzeczy, oczywiście. Pod warunkiem że będzie miał zgodę dyrektora (tzw. "talon"). I nie zostanie przyjęte nic ponad to co jest wymienione w zezwoleniu.

Viksonxx napisał:
Wczoraj zabrali narzeczonego z zakładu pracy i odstawili na ZK, tak jak stał, wiem, że mogę mu zanieść rzeczy ale co dokładnie? Ciuchy to wiem, do tego maszynke do golenia przyjmą? Piankę, płyn do mycia i szampon. A ręcznik? Czy dostanie? Jak z pasta i szczoteczka? Policja mówiła że mu da. Czy mogę zanieść elektryczna? Narzeczony ma do odsiadki 75 dni, czy może starać się o jakieś wcześniejsze zwolnienie lub dozór elektroniczny? Jak mogę mu pomóc będąc na wolności?

Rzeczy dla osadzonych przyjmuje sie na podstawie talonow wydanych przez kwatermistrzow w zakladzie. Gdy dostaniesz taki talon np. w liscie, bedzie tam spis co mozesz dostarczyc osobiscie badz poczta. Niech twoj narzeczony zapozna sie z porzadkiem wewnetrznym i da ci znac co i jak. A policjanow sie nie sluchaj, bo zazwyczaj nie maja pojecia jak dzialaja zaklady karne.

Powrót