H
hans20
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Jestem oskarzony o naruszenie i kradziez czyjegos mienia na terenie niemiec. Dowodami sa tylko zeznania policjantów którzy widzieli mnie koło miejsca w którym podobno cos skradziono i zatrzymali mnie , wlepili mandat za złamanie przepisów drogowych i puscili bo miałem na towar faktury a nastepnego dnia było zgłoszenie ze zginał podobny towar. po kilku miesiacach przyszła do mnie polska policja i przeszukali mi dom i powiedzieli ze niemiecka prokuratura oskarza mnie ze to ja tego dokonałem. Nie wiem jakie jeszcze są dowody przeciwko mnie ale ja tego nie zrobiłem. Nawet jesli mnie oskarżą i beda mieli wystarczajace dowody bo podobno moje zeznania nie sa wiarygodne. boje sie ze moge zostac oskarzony. podobno albo bedzie to kara grzywna albo kara pozbawienia wolnosci. Dodam ze nigdy nie byłem karany w zadnym kraju.
Czy policja niemiecka ma prawo zabrac mnie z polski do wiezienia albo poprosic o to polska policje zeby mnie doprowadziła do aresztu lub na sprawe jaka sie odbedzie? Czy jesli bedzie to grzywna to maja prawo sciagnac ta grzywna nawet na terenie polski? czy moge czuc sie bezpieczny na terenie polski?
Czy policja niemiecka ma prawo zabrac mnie z polski do wiezienia albo poprosic o to polska policje zeby mnie doprowadziła do aresztu lub na sprawe jaka sie odbedzie? Czy jesli bedzie to grzywna to maja prawo sciagnac ta grzywna nawet na terenie polski? czy moge czuc sie bezpieczny na terenie polski?