Co mam zrobic???

• Autor wątku Autor wątku juniorek1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
juniorek1985

juniorek1985

Użytkownik
Odpowiedzi
112
Witam mam takie pytanie bo moja sytuacja jest nieco skaplikowana zaczynam tak dostałem 6 wyroków w zawieszeniu i jeden bez zawieszenia i ten ostatni wyrok bez zawieszenie spowodował odwieszenie pierwszych trzech wiec mam teraz odwieszone wyroki 6 miesiecy ,6 miesiecy,8 miesiecy i 6 miesiecy wiec razem 26 miesiecy sprawy nadaja sie do łączenia wszystkie wyroki z art 286 kk.nastepnie dostałem wezwanie do zk w celu odbycia kary 6 miesiecy tej ostatniej bez zawieszenia i sie nie stawiłem pisałem pisma o odroczenie itp i nic nie pomogło pozniej była policja ja sie wymeldowałem i mnie nie znalezli i tak juz ok roku sobie chodze ale postanowiłem sie zgłosic do zk sam wiec moje pytania brzmią tak gdzie teraz sie musze wstawic do zk czy na policje jaka orientacyjna moge dostac kare łączna dodam ze nigdy nie siedziAŁEM nie miałem prooblemów z prawem dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

acha i jeszcze jedno bo chciałbym sie dowiedziec czy bede mogł pisac o kare łączną bedąc juz tam w zk czekam na odp

W każdej chwili możesz pisać o karę łączną- jeżeli wyroki nadają się do połączenia to dostaniesz w granicach między 8 mies a 26mies...trudno powiedzieć...

Zgłoś się do aresztu śledczego w twoim mieście.

juniorek1985 napisał:
dodam ze nigdy nie siedziAŁEM nie miałem prooblemów z prawem dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
Wszystkie twoje wyroki w zawieszeniu świadczą o tym, że nie miałeś problemów z prawem a ukrywanie sie świadczy o tym, że nigdy nie siedziałeś... :D :D :D

tylko jeszcze pozostały mi 3 wyroki w zawieszeniu i mam tam naprawic szkode oddac poszkodowanym pieniadze a nie mam ich danych wysłałem prosby do danych sadow bo były rozne wawa kłodzko itp a jeszcse nie dostałem wiec co bedzie jak tam pojde wysla je tam czy jak?

Tylko pytanie czy ci tych 3 pozostałych wyroków też już nie odwiesili skoro nie kontaktujesz się z kuratorem i sie ukrywasz...kurator mół już dawno przez ten czas wnieśc o odwieszenie tych pozostałych wyroków...najpierw bym sie upewniła czy te wyroki nie zostana odwieszone, potem czy spłacone są grzywny i koszty a na końcu poszkodowani...

poprostu oszukałem na allegro 7 osob i dostałem osobne 7 wyroków powinien byc jeden ale teraz to juz musztarda po obiedzie a z kuratorem sie widuje jeszcze nie sa odwieszone ale koszty itp tez nie sa zapłacone

najpierw zapłać grzywnę i koszty- możesz napisać pismo o rozłożenie na raty lub umożenie kosztów sądowych z uwagi na twoją trudną syt materialną, pobyt w zakł karnym etc...

Powrót