Co mogę zrobić BARDZO PROSZĘ O POMOC

• Autor wątku Autor wątku sebo23air
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebo23air

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Pożyczyłem koledze pieniądze które zaciągnąłem z firm Wivus oraz Filarum. Miną miesiąc i nie oddał kasy. Te firmy zaczęły naliczać odsetki oraz chcą mnie podać do windykacji.
Co mogę zrobić żeby odzyskać kasę na spłatę tych długów , Czy jest możliwość sprzedania takiego długu.

Proszę o odpowiedź :help:

Podstawowe pytanie, jesteś w stanie udowodnić, że pieniądze mu pożyczyłeś, masz umowę ?

tak mam papier który mi podpisał że jest mi winny sumę pieniędzy

Jest na nim termin zwrotu ?

tak oraz jednego świadka

Wiec należy wnieść pozew do Sądu cywilnego o zwrot pożyczki.

Tylko o to chodzi jest już 2 tygodnie po terminie te firmy zaraz podadzą mnie do windykacji oraz pewno do krd. A chcę tego uniknąć. Jak mogę tą sprawę załatwić. ? Żebym nie miał tego problemu. Jest jakieś wyjście ?

sebo23air napisał:
Jak mogę tą sprawę załatwić. ? Żebym nie miał tego problemu. Jest jakieś wyjście ?
Wyjście jest, spłać.

nie mam takiej sumy żeby spłacić teraz. jest inna możliwość. suma opiewa na 7000 zł

Nie ma innej możliwości, ewentualnie może Pożyczkodawcy przedłużą Ci termin spłaty, jednak wątpię.

sebo23air napisał:
te firmy zaraz podadzą mnie do windykacji oraz pewno do krd. A chcę tego uniknąć.
Boisz się KRD? Bez przesady. Wpiszą to wpiszą, świat ci się nie zawali, kobieta cię nie rzuci, kury nie przestaną się nieść. Spłacisz to wykreślą. A jak zapomną wykreślić w odpowiednim czasie to jeszcze nieźle na tym zarobisz :)

Kombinuj kasę jak napisał kolega Kanas, bo twój dłużnik zapewne nieprędko coś ci odda.

Powrót