Co mogę zrobic z tym fantem.

• Autor wątku Autor wątku fragile88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fragile88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam pytania co do sprzedaży paliw na stacjach paliw.

1. Jeżeli jestem pracownikiem stacji paliw i mam dostawę Oleju napędowego lecz z pewnych źródeł wiem, że zamiast oleju napędowego wlewany jest oczyszczony olej opałowy to czy mam jakieś szanse na udowodnienie tego i w jaki mam to sposób zrobić.
2. Drugie pytanie dotyczy transportu paliw cysternami. Czy wymagane są jakieś dokumenty potwierdzające pochodzenie danej substancji.
3. Do jakiej instytucji zwrócić się z tym problemem.

Dziękuje z góry

Według mnie to sprawa dla Policji.
Nie jest to temat dla prawa gospodarczego, przenoszę.

Są różne możliwości żeby to zgłosić; można zwyczajnie na policję, również można do Urzędu Celnego albo nawet Dyrektora Izby Celnej (bo jak wlewają opałowy zamiast napędowego to na bank czuć przekręt związany z podatkiem akcyzowym...).

Wiem też, że np jest podłączony dystrybutor do zbiornika prawdziwego opału a kiedyś słyszałem że tak nie można.. czy to prawda??

Co do poprzedniego posta to na bank chodzi o akcyzę. A jak im to udowodnic?

[cytat="fragile88":2dn81kay]Co do poprzedniego posta to na bank chodzi o akcyzę. A jak im to udowodnic?[/cytat:2dn81kay] od udowadniania są organa ścigania - ty masz tylko złozyć zawiadomienie o podejrzeniu takiego czy innego czynu zabronionego i w trakcie zawiadomienia uprawdopodobnić jego popełnienie...

Powrót