co może komornik

• Autor wątku Autor wątku ewadk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewadk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
mam pytanie mój partner miał firmę narobił długów i nie ma z czego spłacić. firmę zamknął i wyjechał za granicę. mieszkał ze mną ale zameldowany jest u swoich rodziców a właściwie już się wymeldował i nigdzie nie jest zameldowany. mamy dzieci. mieszkanie jest moje. co może komornik czy mi coś może zrobić zabrać? czy muszę go wpuścić do mieszkania?

A poczytałaś nasze forum ?
Np. "Pytania do komornika" ?

zaczęłam ale tyle tego że postanowiłam zadać pytanie.
zależy mi na czasie, nie wiem czy mam sie czegoś obawiać. jak postepować

Bardzo proszę o odpowiedź. przejrzałam 16 stron forum i nie znalazłam mojego tematu.
był już u mnie komornik była babcia nie wpuściła Go do domu powiedziała że mojego partnera nie ma i nie wie kiedy wróci. pytał też o mnie. zostawił wezwanie do stawienia się w kancelarii dla mojego partnera. Co mam zrobić zadzwonić do tego komornika i powiedzieć że partnera nie ma wyjechał u mnie nie mieszka. czy komornik może jeszcze raz do mnie zawitać coś mi grozi? A od swoich rodziców wymeldował się czy im też coś grozi.Proszę o odpowiedź.

ewadk napisał:
Bardzo proszę o odpowiedź. przejrzałam 16 stron forum i nie znalazłam mojego tematu.
był już u mnie komornik była babcia nie wpuściła Go do domu powiedziała że mojego partnera nie ma i nie wie kiedy wróci. pytał też o mnie. zostawił wezwanie do stawienia się w kancelarii dla mojego partnera. Co mam zrobić zadzwonić do tego komornika i powiedzieć że partnera nie ma wyjechał u mnie nie mieszka. czy komornik może jeszcze raz do mnie zawitać coś mi grozi? A od swoich rodziców wymeldował się czy im też coś grozi.Proszę o odpowiedź.
Udaj się do Komornika, wyjaśnij, że Dłużnik u Ciebie nie zamieszkuje i nie ma żadnych jego rzeczy. Oczywiście wskaż również jego miejsce zamieszkania, jeśli je znasz.

udać się nie mogę bo to w nie mojej miejscowości. a może mi on wejść do domu?
adresu jak narazie nie znam, wyjechał za granicę aby zarobić grosza na te długi.
z tego co wiem wysłał pismo do komornika gdzie są dwa auta które może sobie zabrać,.

ewadk napisał:
udać się nie mogę bo to w nie mojej miejscowości. a może mi on wejść do domu?
adresu jak narazie nie znam, wyjechał za granicę aby zarobić grosza na te długi.
z tego co wiem wysłał pismo do komornika gdzie są dwa auta które może sobie zabrać,.
Może wejść do domu zgodnie z art. 814 K.p.c.
Dlatego należy wykazać, że Dłużnik już tam nie zamieszkuje, oraz nie znajdują się jego rzeczy. Skąd Komornik ma wiedzieć, że już nie mieszka, skoro Twoja Babcia powiedziała "że mojego partnera nie ma i nie wie kiedy wróci".

tak ale zameldowany ani zamieszkania nigdzie nie ma podanego adresu. nawet nie wiem skąd komornik znał mój adres. to jak zadzwonię i powiem że nie mieszka ani nie ma jego rzeczy to nie wejdzie?

Powrót