Co może nauczyciel,a czego nie i jakiej podlega za to karze???

• Autor wątku Autor wątku Zamłyn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zamłyn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Mam 15 lat i chodzę do gimnazjum. Chciałbym się od was dowiedzieć jak w temacie jest napisane:Co może nauczyciel,a czego nie i jakiej podlega za to karze???
Przechodząc do mojej sprawy:
Czy nauczyciel może...
1. Skonfiskować mi jakiś przedmiot np. telefon komórkowe,a jeżeli tak to czy nawet wtedy gdy tylko chciałem sprawdzić datę???
2. Nie wpisać mi obecności kiedy jestem na lekcji??? Chodzi mi o to,że nauczyciel specjalnie cicho sprawdza listę obecności, że przy drobnym hałasie lub rozmowie szeptem na lekcji,nie słychać jak sprawdza obecność.
3. Kazać za sam śmiech prowadzić lekcję,po czym wstawić mi ocenę ndst za próbę prowadzenia lekcji???
4. Przetrzymywać nas na przerwie po dzwonku mówiąc,że "dzwonek jest dla nauczyciela"??? Skoro dzwonek jest dla nauczyciela,ja mam prawo spóźnić się na lekcja. W końcu podobno "dzwonek jest dla nauczyciela". :D
5. Podnosić głos na lekcji,krzyczeć na nas i wyzywać od: chamów i matołów???
6. Kazać zrobić wypracowanie,pozwolić je napisać na komputerze i wydrukować,a jak przynosi je sprawdzone obniżyć ocenę za to,że według niej jest przepisane z internetu??? Taka sytuacja mnie osobiście spotkała chociaż nie była spisana,ani skopiowane od kogoś innego. Więc spytałem się nauczycielki: Dlaczego pani tak myśli??? A ona mi odpowiedziała,że wie to bo na kartce piszę:1 strona :!: (WTF).
7. Kazać mi jechać na wycieczkę szkolną na którą nie chcę???

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Temat rzeka. W praktyce oprócz wystawiania ocen i przekazywania wiedzy nauczyciel może: NIC.
Pamiętaj jednak, że jako osoba nieletnia - jesteś pod opieką szkoły w czasie trwania zajęć.

Powrót